Am cateva intrebari legate de noul meu contract de munca si nu am foarte multa experienta pe partea legala, asa ca as aprecia orice sfat si sugestie. :)
Deci, lucrez de cateva luni la o firma, cu un contract cu 2 ore. Recent ni s-au adus contractele spre semnare. Acestea sunt datate cu 5.11.2012 si au un numar de intregistrare in revisal. Din cate stiu eu, orice contract trebuie semnat inainte cu cateva zile de inceperea activitatii, nu? Intrebarea mea este daca are vreun rost sa semnez aceasta hartie.
De asemenea, in contract este prevazuta o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare. As vrea sa stiu cum trebuie sa vin la servici in perioada de preaviz?
(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
Sesizati in scris ITM-ul. Incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.
In perioada de preaviz (in cazul concedierii) trebuie sa veniti la lucru normal, adica 2 ore pe zi, daca in CCM sau RI nu exista altfel de prevederi.
C.i.m nul
Bejan Felix
Buna ziua
Sunt angajat ca si sofer cat.B ,în luna decembrie am avut un accident de circulatie in timpul programului
In urma constatări poliției eu am ... (vezi toată discuția)