avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acord de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acord de angajare

Va multumesc pentru raspuns. Daca imi permiteti am o intrebare: Am semnat cu o alta companie un acord de colaborare prin care se specifica ca incepand cu 14 iunie 2010 voi fi angajat al acesteia. Contractul de munca mi s-a comunicat ca se va semnat la data inceperii activitatii, in cazul de fata 14 iunie 2010. Din cate am citit eu contractul de munca trebuie inregistrat inainte de inceperea efectiva a activitatii. Daca data de incepere a activitatii coincide cu data semnarii contractului, este legal? Multumesc. URGENT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 21 Mai 2010
legea spune foarte clar ca CIM se inregistreaza la ITM cu cel puti o zi inainte de inceperea muncii efective.
Legea nu spune ca CIM se inregistreaza la Itm cu o zi inainte. Se inregistreaza CIM cu cel putin o zi anterior inceperii activitatii in programul REVISAL - si se transmite acest program revisal la ITM ! Contractul de munca se poate inregistra si dupa la ITM.
catalin ciobanu a scris:

legea spune foarte clar ca CIM se inregistreaza la ITM cu cel puti o zi inainte de inceperea muncii efective.

Legea prevede clar urmatoarele : Contractele individuale de munca vor fi inregistrate, in termen de 20 de zile de la data incheierii lor, la inspectoratele teritoriale de munca - art.1 din Legea nr.130/1999.

Inregistrarea c.i.m. la ITM nu poate fi confundata cu transmiterea prin Revisal a c.i.m. care se face cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Inregistrare contract munca anastancu anastancu Buna ziua! Acum ceva timp s-a stabilit inregistrarea contractelor individuale de munca cu 1 zi inainte de inceperea efectiva a lucrului. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Contract de munca roxii roxii am si eu o intrebare.contractul de munca se inregistreaza la itm in termen de 15 zile de la incheiere sau in aceiasi zi?multumesc (vezi toată discuția)