avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriere datorii 2
Discuție deschisă în Executare silită

prescriere datorii 2

Buna ziua!
Intrebarea este urmatoarea:
Am avut un cont care a inregistrat restante dar de aproximativ 4 ani nu am mai primit nimic de la ei pana azi,cand s-au prezentat niste domni executori bancari la domiciliul parintilor mei cu amenintari de executare silita;deci , ma pot executa silit sau datoria s-a prescris?
Am lipsit o perioada din tara si fosta sotie nu mi-a mai achitat ratele;ultima data a fost platit in decembrie 2006 si de atunci nu s-a mai platit nimic; ratele restante impreuna cu penalitati si dobanzi aferente au ajuns la suma de 10.000 RON dupa spusele celor care au fost azi la ai mei.
Vreau sa va mai intreb ceva: daca totusi se ajunge la executare silita, nu trebuie sa treaca mai intai printr-o instanta judecatoreasca?
Multumesc anticipat! :">
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 08:22, 25 Mai 2010
Buna ziua .
In mod normal, se solicita executarea silita prin instanta ,si dvs.puteti face in termenul legal, contestatie la executare,conform C. proc.civ..
Termenul de prescriptie este cel de 3 ani pentru o datorie integrala,insa pentru rate,pentru fiecare rata, curge o alta prescriptie de 3 ani.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
intradevar, datoria pana inprezent e prescrisa daca dvs pana acum nu ati primit nimic..daca totusi sa primit si nu aveti cunostiinta atunci da, ar trebui sa urmareasca bunurile dvs personale.. mobile si imobile.. aveti asa ceva?
multumesc pt raspuns; sunt sigur ca nu s-a trimis nimic si nu am nici un bun pe numele meu
fara incuviintare de la instanta nu vor putea executa nimic. daca datoria e prescrisa, incuviintare nu vor primi.
daca primesc incuviintare, numai dvs raspundeti pt datorie cu bunurile si veniturile dvs.
Asaa cum au aratat si "antevorbitorii mei", pentru fiecare rata curge un termen de prescriptie distinct de 3 ani.
Din deea ce ati scris dvs, ar trebui ca cel putin o parte din rate sa fie prescrise, cu consecinta imposibilitatii banci de a mai solicita recuperarea sumelor.
Este foarte adevarat ca este posibil ca banca sa fi intocmit anumite acte prin care sa fi intrerupt cursul prescriptiei, acte de care dvs sa nu aveti cunostinta.
Va sugerez sa aplati la un avocat, poate este necesara inceperea unei contestatii la executare.
Av. Mihai Vaduva

Alte discuții în legătură

Legea prescriptiei de credite neachitate,sa modificat in 2011? ionutfeli ionutfeli va salut pe toti oamenii binevoitori din forum.as dorii sa intreb daca legea priviind prescriptia unui credit catre o banca privata neachitat integral si ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit FLORY1962 FLORY1962 In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)