avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare teren legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare teren legea 18/1991

Buna ziua.
In temeiul Legii fondului funciar nr.18/1991 tatalui meu i s-a stabilit dreptul de proprietate prin hotararea comisiei judetene din 1992 pentru o suprafata de teren.
I s-a eliberat o adeverinta care constituie dovada dreptului de proprietate pana la eliberarea titlului de proprietate.
Problema este ca tatal meu a umblat cat a umblat la primarie dupa titlul de proprietata, nu l-a primit, intre timp s-a imbolnavit si nu s-a mai ocupat cu aceasta problema. Eu, fiul, in 2008 am depus o cerere pentru eliberarea titlului de proprietate si mi sa raspuns in scris dupa vreo 2 luni ca cererea mea a fost invalidata. atat , fara nici o motivare.
Mentionez ca terenul valoreaza peste 30.000 euro, dar degeaba am mers la avocat , mi-a spus ca n-am nici o sansa sa-l primesc inapoi, pentru ca primaria are planuri cu terenul meu #-o
Ce as putea face in acest caz? Exista vreo firma specializata pentru astfel de cazuri? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:27, 24 Mai 2010
dvs afirmati ca vi s-a stabilit dreptul de proprietate...
adica ati formulat cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in termeul legal, iar comisia locala a validat cererea si v-a eliberat doar o adeverinta sau ati fost pus in posesie?
nu lamuriti exact situatia
daca aveti fisa de punere in posesie puteti sa va adresati instantei in vederea obligarii CL si CJ pt stabilirea dreptului de proprietate, sa intocmeasca documentatia si sa va elibereze TP
daca cererea v-a fost invalidata trebuia sa o contestati in termen de 3-0 zile la comisia judeteana... reveniti cu amanunte
in 1992 am primit adeverinta respectiva pe care scrie ca constituie dovada dreptului de proprietate pana la eliberarea titlului de proprietate. dar titlul de proprietate nu am primit si nici nu am fost pus in posesie. Dar da , a fost depus cerere in termenul legal.

Din pacate nu am contestat in 30 de zile la comisia judeteana
As fi dispus sa cedez o parte din teren celui care m-ar ajuta sa-l primesc innapoi.
Atentie: vi s-a raspuns in scris ca cererea dvs a fost invalidata, dar aceasta este o simpla informare. Dvs trebuie SA CERETI IN SCRIS Primariei sa vi se comunice Hotararea Comisiei locale pentru aplicarea legilor fondului funciar. Ar trebui sa arate cam asa: o adresa in care primaria va spune " va comunicam alaturat/anexata la prezenta, Hotararrea Comisiei locale pt aplicarea legilor fondului funciar prin care vi s-a invalidat cererea ....
Aceasta Hotarare o data comunicata, aveti 30 de zile la dispozitie ca sa o contestati la Comisia Judeteana pt aplicarea legilor fondului funciar. Atentie. Contestatia se adreseaza Comisiei judetene, dar se depune tot la primaria in cauza, care are obligatia sa o inainteze la judet. Daca si Comisia judeteana va respinge contestatia, respectiv va mentine hotararea comisiei locale, aveti ZECE ZILE pentru a depune plangerea la JUDECATORIA de care apartineti, cerand anularea hotararilor CL si CJ si opligarea lor la emiterea titlului de proprietate. Sa urmariti foarte atent cand se va discuta la Comisia judeteana contestatia dvs, si desi nu este obligatoriu, puteti, si aveti dreptul sa participati. Apoi sa va asigurati ca hotararea judeteana vi/o comunica ori judetul ori primaria. Daca nu vi se comunica, se fac ca uita, cereti in scris comunicarea ei si apoi de aici curg cele ZECE zile. Succes.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, marti dimineata voi depune cererea la primarie.Sper ca va fi de folos :rtfm:

Alte discuții în legătură

Am adeverinta de proprietate nu am titlul de proprietate? florin TGV florin TGV Buna ziua! Bunicei mele i s-a eliberat dupa anul 1991 o adeverinta din partea Comisiei Judetene de Fond Funciar prin care i se comunica ca va fi ... (vezi toată discuția)
Obtinerea titlului de proprietate cureleaf cureleaf Buna ziua! Bunica sotului meu vrea sa ne vanda ternul si casa ei dar nu detine titlu de proprietate asupra casei si terenului respectiv. In momentul de fata ... (vezi toată discuția)
Speta janina drula janina drula Lui x nu i s-a eliberat titlu de proprietate deoarece terenul sau a fost trecut eronat de catre comisia locala de fond funciar a unei comune la 2 persoane , ... (vezi toată discuția)