avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cec cu ....bucluc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cec cu ....bucluc

problema este urmatoarea: prietenul meu a dat cuiva o suma de bani, acesta i-a dat in schimb o fila de cec in alb. persoana respectiva nu mai vrea sa-i restituie banii, ii da intalniri la care nu vine, apoi daca vine la intalnire ii promite ca data viitoare ii aduce banii, si lista minciunilor continua, de ceva vreme. prietenul meu vrea sa completeze suma pe care aceea persoana i-o datoreaza si sa duca fila astfel completata la banca, pentru ca se pare ca aceasta e singura varianta de a-si mai putea vedea banii. persoana respectiva vrea insa sa-si recupereze fila de cec, pt ca i-a promis ca-i da banii prietenului meu, dar sa nu mearga la banca, pt ca el vre acec-ul inapoi. ce se intampla daca cec-ul nu are acoperire? ce sa facem in acesta situatie?
Cel mai recent răspuns: adela popescu , utilizator 13:54, 14 Aprilie 2007
nu este vorba despre nici o firma, chiar nu s-a inteles asta? este o persoana, care are un cont si ne-a dat un cec. cec-ul nu e completat, e doar semnat, deci nu putem sa verificam daca are bani in cont decat daca e completat........
a`ti facut vre`un act cu persoana respectiva din care reiese ca a primit suma de bani ? (oricum nu stiu cat de legal e sa dai bani cu imprumut) :) puteti sa`l completati si sa`l bagati in banca ...daca are bani ii luati :) daca nu... probleme pt el.. insa la fel de bine poate sa spuna ca a pierdut respectiva fila cec ..eu lucrez la o firma si am patit cam la fel cu un bilet la ordin lasat drept garantie de noi unei firme..ei au bagat bo`ul in banca cu toate ca nu aveam sa le dam niciun ban conform facturilor si chitantelor insa au avut ei nevoie de bani.. s`au facut plangeri peste tot si acum asteptam .. bo`ul respectiv avea semnatura si stampila titularului, fara suma...insa a fost completat de ei..si nu de o persoana ci de 2..erau 2 scrisuri diferite cu pixuri diferite.. si banca l`a primit ...
nu am facut niciun fel de act, pt ca banii nu au fost dati cu imprumut, ci pt a rezolva o problema. in fine, cineva imi zicea ca ar fi infractiune daca as completa cec-ul, sa-mi scot banii....problema e ca nici nu stiu daca are disponibil in cont, iar banca nu-mi poate spune asta, decat daca cec-ul e completat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cecuri in alb fara acoperire lucretzia2004@yahoo.com lucretzia2004@yahoo.com un beneficiar de al societatii ne a emis un cec in alb,ulterior noi am introdus cecul il banca, fiind refuzat la plata din motivul lipsei totale de disponibil, ... (vezi toată discuția)
Nup la refuz de plata a unui cec Marghescu Marghescu Am avut un cec garantie in alb de la un client ce l-am depus si a fost integral refuzat la plata, suma fiind de peste 300.000 Ron. Banca a sesizat automat ... (vezi toată discuția)