avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident

Lamurire!!
am provocat un accident soldat cu victime din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic!una din victime s-a ales cu piciorul rupt(14 zile de spitalizare),cealalta nu a patit nimic.am fost sfatuit sa ma inteleg cu acestea si sa fac declaratii notariale,ceea ce am si facut, si pe care le-a dus si la politie.
victima cu piciorul rupt si-a scos un certificat de la IML cu 60 de zile ingrijirii medicale,iar acum mai pretinde o suma de bani pt a nu face plangere penala, pretinzand ca nu doreste de la mine suma, ci de la asigurator.
eu fiind functionar public incerc sa scap de aceasta plangere penala.mai are dreptul sa faca plangere de vreme ce in declaratia notariala este stipulat printre altele ca nu va face nicio actiune civila sau penala impotriva mea?sau actiunea penala o desfasoara parchetul?
ce am de facut?si ce sanctiuni risc?
:((

va multumesc!



.
Cel mai recent răspuns: Lavrin COVACI , Avocat 20:52, 23 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
dar parchetul nu se sesizeaza in oficiu, ca victima are 60 de zile de ingrijiri medicale si imi introduce actiune penala?
~ Conținut șters la cerere ~
Daca are peste 60 zile ingrijiri, atunci va exista dosar penal, ceea ce vad ca nu e cazul la dvs.
Va puteti impaca, e bine sa aveti documente in acest sens si apoi persoana care ati accidentat-o sa se adreseze asiguratorului dvs. E bine sa faca asta cu o persoana specializata, care sa cunoasca domeniul asigurarilor, practica pe cale amiabila si cea judecatoreasca, pentru a putea sa obtina o suma rezonabila si adecvata si nu o suma nesemnificativa, menita sa il nemultumeasca si sa il determine sa va tot ceara bani de cate ori il doare ceva.....:(
Procura notariala va scuteste de orice neplaceri daca prin ea pagubitul dupa ce aprimit suma ceruta initial adeclarat ca nu mai are nici-o pretentie. Faptul ca a semnat un astfel de document scuteste si firma de asigurari sa mai faca alte plati catre pagubit.Lasati-l sa actioneze in judecata firma de asigurari a dv. si este posibil din acuzator sa devina acuzat pt. tendinta de obtinere de foloase necuvenite.

Alte discuții în legătură

Accident rutier vadicomet vadicomet Drum public,manevra autoturism cu spatele,pieton traverseaza prin loc nepermis,l-am atins,a cazut(77 ani),fractura femur,operat,se simte bine,probabil 10-15 ... (vezi toată discuția)
Accident auto , vatamare corporala, procedura stanpatitul stanpatitul Buna ziua, din pacate ma vad nevoit sa apelez la cunostintele d-voastra, pentru a ma lamuri cu cateva aspecte: In urma cu aproximativ o luna de zile o ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)