avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional ITM

Se poate inregistra la ITM un act aditional ptr. trecerea de la 4 ore la 8 ore dar...dupa cateva luni dupa ce a intervenit aceasta modificare?

De fapt, persoanei in cauza nu-i iese perioada necesara ptr. a beneficia de somaj. Are doar 11 luni si 5 zile. Solutia celor de la somaj a fost sa se treaca pe ultimile 2, 3 luni norma intreaga.
La ITM deja s-a inregistrat decizia de incetare a CIM (din cauza angajatorului).
La somaj s-a depus o rectificativa a pontajului cu aceasta modificare a normei de lucru (de la 4 ore la 8 ore). Se poate inregistrat la ITM acest act aditional , tinand cont de cele expuse mai sus?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 24 Mai 2010
Teoretic nu cred ca cineva va poate inregistra retroactiv actul aditional. Exista un termen prevazut pentru inregistrare :(
Teoretic se poate face acest lucru ... dar in conditiile in care la ITM deja s-a inregistrat decizia de incetare a CIM este foarte greu de solutionat aceasta problema ...daca se va rezolva, atunci trebuie sa depuneti si celelalte documente aferente acestei modificari : state, declaratii etc.
Si daca nu este vina angajatului ca acest act aditional nu a fost inregistrat la ITM in termen? Ce se poate face in acest sens?

Nu se poate solutiona aceasta problema sub forma unei...rectificari in carnetul de munca?
La somaj asa s-a procedat: s-a depus dupa incetarea CIM, aceasta declaratie rectificativa .
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
Irina S., utilizator
Se poate face acest lucru ..insa trebuie sa luati legatura cu inspectorul ITM care se ocupa de acea societate ... daca actul aditional de modificare a timpului de munca a fost depus la vremea respectiva si nu a fost trecut in carnetul de munca, atunci nu cred ca este o problema rectificarea in carnetul de munca ... daca nu a fost depus atunci posibil sa intampinati ceva greutati ...

La ce ITM este inscris angajtorul ? ... poate cineva din acel judet ne va spune daca este sau nu posibil acest lucru ...
Cornel Vasile, Consilier juridic
La ITM Iasi.

Din pacate nu a fost depus la vremea respectiva.
Voi vedea cum rezolv problema.
Irina S., utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de munca retroactiv Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă o persoană a lucrat la o firmă fără contract de muncă i se poate întocmi acest contract retroactiv? (vezi toată discuția)
Cum sa-mi recuperez cartea de munca de la itm? ContSters147006 ContSters147006 In luna februarie a anului 2009 am convenit cuadministratorul societatii unde lucram o modificare a C.I.M. printr-un Act Aditional prin modificarea timpului ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a cim fara preaviz oprea_rodica68 oprea_rodica68 la incetarea cim nu mi s-a dat sa semnez formularul de preaviz,poate fi anulata decizia in acest caz?ce obbligatii are fostul angajator daca instanta decide ... (vezi toată discuția)