avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DECIZIE DE INCETARE A CIM FARA PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DECIZIE DE INCETARE A CIM FARA PREAVIZ

la incetarea cim nu mi s-a dat sa semnez formularul de preaviz,poate fi anulata decizia in acest caz?ce obbligatii are fostul angajator daca instanta decide anularea deciziei de incetare a cim?
Cel mai recent răspuns: oprea_rodica68 , utilizator 13:29, 29 Mai 2010
Cu ce articol v-a facut incetarea CM?
1. Se poate ca in cuprinsul deciziei sa fie trecuta si perioada de preaviz.
2. Daca se decide anularea in instanta a deciziei de concediere veti fi repusa pe post si veti primi si salariile din urma (depinde si ce cereti dvs. in instanta).
in decizie nu esta trecuta perioada de preaviz iar daca instanta decide repunerea pe post nu am cun sa fac acest lucru deoarece fostul angajator ma amenintat cu moartea( chiar a tras cu pistoletul in fata casei mele),daca il dau in judecata,ptr ca el nu mi-a platit nici salariul compensatoriu nici concediile de odihna neefectuate,nici plata salariului pe luna ianuarie,iar de la itm nu au putut sa-mi dea actele necesare ptr somaj deoarece statele de plata erau la jumatate de norma iar el nu a depus actele aditionale la cim privind reducerea timpului de lucru,deci din februarie si pana acum eu nu am putut sa-mi fac actele de somaj.ce ma sfatuiti sa fac in acest caz.cim la incheiat cu art65 din codul muncii
1. ITM-ul nu elibereaza adeverinte pentru somaj ...
2. Singura posibilitate este sa introduceti o actiune in instanta impotriva angajatorului (obligarea la plata salariilor restante, obligarea la plata zilelor de concediu de odihna neefectuate, obligarea la plata salariului compensatoriu, eliberarea adeverintei pentru somaj sunt cereri pe care le puteti formula in actiune).
In mod normal la ITM nu trebuia sa ii primeasca decizia de incetare si sa o inregistreze fara o copie a preavizului de care ati luat cunostinta cu semnatura dvs.Aveti grija sa nu depasiti termenul legal in care pputeti contesta aceasta decizie.Succes!

Alte discuții în legătură

primirea deciziei de concediere orber orber In data de 30 septembrie, dupa efectuarea celor 20 de zile de preaviz, urmeaza sa incetez activitatea la firma, deoarece postul meu a fost desfiintat.Am ... (vezi toată discuția)
Concediere-desfiintare post Q&A Q&A Buna ziua, Care sunt pasii pe care un angajator trebuie sa ii urmeze pentru a concedia un angajat datorita desfiintarii postului (pe motive ... (vezi toată discuția)
Somaj mihalinatt mihalinatt Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj? Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli. Multumesc (vezi toată discuția)