Am contract de arendare a 500 ha teren agricol pe 10 ani.O mare parte din el e vindut.Am inteles ca dreptul de preemtiune a fost abrogat,mai am stipulat in contract dreptul de evictiune.Cum imi protejeaza legea afacerea in conditiile in care am credite pe termen lung si in situatia ipotetica ca ramin fara obiectul muncii?notarii si cumparatorii dau vina pe proprietari..totusi primaria nu e obligata sa elibereze o adeverinta ca este liber de orice sarcini terenul,doar contractele de arenda sunt la ei inregistrate?
Pentru terenurile intravilane Primaria elibereaza certificat de urbanism la instrainare. Pentru cele extravilane nu se mai emite nici un fel de inscris. Problema este ca, fiind contracte de arendare in derulare, incheiate anterior vanzarii de catre proprietari, cumparatorii ar trebui sa va respecte contractul de arenda si sa incaseze c/val contractului, putand eventual, sa se indrepte cu daune impotriva vanzatorului.
legea nr. 16/1994
"contractul-cadru, prezentat in anexa
ART. 11
(1) Cheltuielile cu redactarea, taxele de timbru şi cele privind autentificarea prezentului contract se suportă de către arendaş.
(2) Comunicările judiciare şi extrajudiciare în legătură cu prezentul contract se vor face la domiciliul părţilor. (3) Eventualele neînţelegeri se vor rezolva pe cale amiabilă, în caz contrar fiind supuse soluţionării instanţelor de judecată." :)
daca arendatorul/rii , nu au motive sa solicite rezilierea contractului, si nu conveniti pe cale amiabila la aceasta, atunci, puteti sa-i actionati in judecata, si sa solicitati daune materiale. :)
firmele care cumpara teren de la proprietari ce au contracte ferme de arenda le sugereaza acestora sa-si ia in continuarea drepturile de la mine ca-i anunta ei cind au nevoie de teren.Peste 4 ani ,de exemplu, vine firma straina si-mi cere terenul cumparat acum doi ani fara sa fiu si eu instiintat. Va dati seama ce inseamna sa-i dau in judecata? multi pot fi morti...Credeam ca exista o lege care sa protejeze aceste contracte de arenda nu doar de actiona in judecata niste proprietari,multi batrini,analfabeti...notarii si cumparatorii le citesc rapid contractul,semneaza si gata...daca am contractul inregistrat la primarie de ce nu cere o negare notarul ca e liber de orice sarcini?
Teren arendat
nenesa
Buna seara.As dori un sfat.Am terenuri arendate cu ctr.valabile pana in 2016.Unii dintre proprietari au vandut aceste terenuri arendate unei societati ... (vezi toată discuția)