avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca veritabil (legal)?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca veritabil (legal)?

Un contract de munca (angajare la stat) care nu a fost autentificat de ITM este veritabil, trebuie neaparat dus la ITM? ( in conditiile in care nici cartea de munca nu a fost semnata de titular si nu figureaza la ITM)
Cel mai recent răspuns: me-alina , utilizator 10:44, 22 Mai 2010
Orice contract de munca trebuie inregistrat la ITM in termenul legal prevazut, inregistrarea fiind o conditie de valabilitate a contractului de munca.
Este obligatorie inregistrarea la ITM si inscrierea in REVISAL .
me-alina a scris:

Un contract de munca (angajare la stat) care nu a fost autentificat de ITM este veritabil, trebuie neaparat dus la ITM? ( in conditiile in care nici cartea de munca nu a fost semnata de titular si nu figureaza la ITM)

1. ITM nu autentifica c.i.m.
2. Nedepunerea c.i.m. spre inregistrare la ITM nu constituie o conditie de ad validitatem a c.i.m., acesta isi produce efecte de la data semnarii lui.
Prin urmare, c.i.m. incheiat si semnat si neinregistrat la ITM este perfect valabil.
multumesc pt raspunsurile consultantilor, in special pt freeelis!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca neinregistrat adygrecu adygrecu Buna Ziua. Timp de 10 luni am lucrat la o firma pe baza unui contract de munca, dupa aceste 10 luni am dorit sa plec de la acesta firma doar ca inainte de a ... (vezi toată discuția)
Contract de munca suciu_diana suciu_diana Buna seara, cat de legal este un contract de munca primit de angajat cu semnatura sa in copie si cea a angajatorului in original? Mai clar: la angajare, ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca. elena_elias elena_elias Buna ziua, m-ar interesa sa stiu daca este inregula ca, contractul meu individual de munca sa nu fie semnat de catre angajator? Practic este o hartie care nu ... (vezi toată discuția)