avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca neinregistrat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca neinregistrat

Buna Ziua.
Timp de 10 luni am lucrat la o firma pe baza unui contract de munca, dupa aceste 10 luni am dorit sa plec de la acesta firma doar ca inainte de a pleca am avut inspiratia de a trece pe la ITM pt a verifica daca contractul primit de la angajator semnat de el si stampilat figureaza cumva in baza lor de date. Stupoare...nu figurez ca angajat in cadrul acelei firme si de aici am tras concluzia ca practic timp de 10 luni am muncit la negru.#-o Mentionez ca salariul il ridicam intotdeauna din caseria magazinului fara sa semnez vreun stat de plata, in aceasta perioada mi-au fost eliberate adeverinte de salariat prin care se certifica faptul ca imi sunt platite contributiile sociale. Contractul si aceste adeverinte sunt in posesia mea. Am discutat la ITM si mi s-a recomandat sa fac o sesizare catre ITM -ul orasiului unde isi are sediul firma , lucru pe care l-am si facut. Intrebare mea catre comunitate...ce sanse am sa imi pot recupera vechimea de 10 luni care se poate dovedii prin contractul semnat de firma respectiva, adeverintele semnate si stampilate de aceeasi firma si eventual martori. Astept un raspuns urgent.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:09, 9 August 2013
La sesizarea catre ITM, ati depus si copii de pe aceste acte?
adygrecu a scris:

Intrebare mea catre comunitate...ce sanse am sa imi pot recupera vechimea de 10 luni care se poate dovedii prin contractul semnat de firma respectiva, adeverintele semnate si stampilate de aceeasi firma si eventual martori. Astept un raspuns urgent.
Multumesc


Aveti toate sansele !
Intr-o situatie similara cu a dvoastra s-au dispus masuri de catre organul de control, respectiv inregistrarea retroactiv a contractului de munca si plata amenzii de 10000 lei (atat este amenda pentru un angajat neinregistrat).
Ulterior, veti solicita in scris angajatorului adeverinta de vechime si extrasul din Revisal cu perioada lucrata la acel angajator!
Bafta!
1. Unde sa se inregistreze retroactuv acel c.i.m.?

2. Aplicarea amenzii este prescrisa. Este vorba despre 10 luni.
Sesizati ITM-ul local si veti avea sanse mari.
Faceti o sesizare si la ANAF pentru a verifica daca s-au achitat contributiile sociale aferente salariului dvs.
Chiar daca sesizati ITM-ul, contractul dvs de munca este perfect valabil.

Inregistrarea sau transmiterea c.i.m. prin revisal la ITM nu constituie conditie ad validitatem a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim mebi mebi Dupa o perioada de 3 luni am primit contractul individual de munca care [u][b]nu are specificat numarul de inregistrare in registrul general de evidenta a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În anul 2021 august, m.am "angajat" cu un asa zis ... Cashmere Cashmere Bună ziua! În anul 2021 august, m.am \"angajat\" cu un asa zis contract de munca pe nedeterminat... Luna aceasta am descoperit ca nu am asigurarea medicala ... (vezi toată discuția)
Carte de munca crislor crislor am lucrat la o societate cu prorgam de 8 ore cu carte de munca , am mai lucrat o perioada de 4 ani si la alta firma cu program de 2 ore zilnic am avut stat de ... (vezi toată discuția)