avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... in cazul lichidarii unei firme fara datorii, ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

in cazul lichidarii unei firme fara datorii, actionarii pot sa beneficieze de eventualele sume pe care firma le mai are de incasat? Cum anume?

Cum mai pot recupera actionarii unei firme sumele retinute ca si garantii in executia unor lucrari incheiate cu 1 an in urma?
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 12:01, 25 Mai 2010
Buna seara .
Daca s-a executat lucrarea in intregime,conform contractului ,e normal ca sumele retinute ca si garantii sa fie restituite .Daca creanta nu este restituita de buna voie,se poate apela la instanta .
Inteleg ca sumele retinute ca si garantie sunt exigibile in viitor ....
In urma lichidarii toate bunurile soc inclusiv creantele trec in patrimoniul asociatilor
ca urmare asociatii vor incasa/recupera garantiile
Pentru a incasa sumele retinute ca si garantii va trebui sa face-ti o cerere in nume propriu si sa face-ti dovada ca soacietatea s-a lichidat - sentinta definitiva de radiere din registru comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Textul de lege prin care bunurile rămase în urma dizolvării și a radierii s.c.....din r.c., ajung în patrimoniul asociatului unic/asociaților, .... viktorV viktorV Vă rog ajutați-mă cu indicarea textului de lege prin care, bunurile rămase în urma dizolvării și a radierii S.C.....din R.C., ajung în patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Lichidare firma. operatiuni. Lina22 Lina22 Firma SRL, asociat unic e in proces de lichidare. A fost publicata decizia de lichidare a firmei in Monitorul Oficial dar inca nu au fost faciti pasii ... (vezi toată discuția)
Raport si bilant de lichidare babaangi babaangi Buna ziua! Am o firma de 1 an, care nu a avut activitate (totul este pe zero). Am inceput procedurile de lichidare si radiere. Nu am lichidator. Pana acum am ... (vezi toată discuția)