avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensiei alimentare

buna,va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui sa fac sa pot primi pensia alimentara din partea fostului sot pt cele 2 minore de 13 respectiv 15 ani.Va informez ca divortul s-a terminat in 11 iunie 2008 avand ca decizie plata unei pensii de 400 euro pe luna,dar nici pana in acest moment nu am primit nici un leu.Fostul sot locuieste in uk de 8 ani,am facut o plangere penala in romania de mai bine de un an si mi se spune ca nu-l gaseste si nu poate face nimic daca eu nu am adresa lui din uk.Eu nu am cum sa-l gasesc in uk ,dar el are familia,parintii,sora in romania la brasov.Toti traiesc bine mersi la nivel inalt iar eu muncesc de-mi sar capacele ca sa pot intretine cele 2 minore la scoala.va rog tare mult sfatuiti-ma ce pot face sa recuperez banii de la el.unde ar trebui sa apelez...va multumesc mult,cu stima Maria

Cel mai recent răspuns: maria72 , utilizator 18:26, 22 Mai 2010
Nu dvs. ar trebui sa-l gasiti in "UK", iar judecarea cuiva pentru o fapta penala se poate face si in lipsa. Organele de cercetare si urmarire penala ar trebui sa ia in consideratie probele pe care le furnizati pentru existenta infractiunii, iar ele ar trebui sa completeze cercetarea si eventuala urmarire penala cu probele si actele procedurale pe care le au la dispozitie, inclusiv solicitarea de date despre invinuit familiei acestuia, precum si Interpol sau organelor specializate din Anglia. Problema care se pune cu adevarat este aceea ca infractiunea despre care faceti vorbire, respectiv abandonul de familie, in varianta prevazuta de art. 305 C.p. lit. c, (neplata cu rea-credinta, timp de 2 luni, a pensiei de intretinere ), necesita proba unei intentii, ca forma absolut necesara de vinovatie (element constitutiv si trasatura esentiala a infractiunii). Ori pentru existenta acesteia este necesar a se dovedi ca faptuitorul, desi are posibilitatea, nu vrea sa plateasca. Altfel, se poate presupune ca acesta nu are posibilitatea platii. De aceea, este absolut necesar ca organele de ancheta, sa poata determina situatia reala a existentei sau inexistentei acestei posibilitati. Pentru aceasta nu sunt de ajuns simplele prezumtii, afirmatii sau deductii ci probe pertinente si concludente, cum ar fi de exemplu dovada existentei unui venit al faptuitorului.
Ceea ce s-ar putea face totusi ar fi solicitarea de date catre autoritatile competente din acea tara, unde sederea si munca este legala numai in conditii strict determinate si prevazute de legea locului.
Faceti si dvs. mai multe demersuri (cereri scrise catre politie si parchet in acest sens) si eventual (desi spuneti ca va este greu, ceea ce inteleg), ar fi bine sa angajati un avocfat pentru aceasta.
Este incalificabil gestul unui parinte care poate trai fara griji, uitind ca are si copii de care este dator sa se ingrijeasca!
Succes!
daca el a fost la tribunal si a declarat cu gura lui in fata instantei de judecata ca venitul lui lunar din anglia este de 1500 euro pe luna si tribunalul a hotarat sa dea lunar 400 euro,sentinta este inchisa,el facand toate cele 3 recursuri dar necastigand niciunul,ramanand sa plateasca acesti bani,mai este nevoie sa aduc dovada de salarizare a lui?el nu a deschis un alt proces in care sa se justifice ca nu mai castiga bani sau ceva de geniul,si in anglia lucreaza la negru ceea ce pe mine nu ma ajuta cu nimic,atunci ce e de facut?multumesc mult
daca stiti ca mai are bunuri in romania, il puteti executa silit pt suma pe care v-o datoreaza.
oricum, ar fi bine sa incepeti procedurile de executare,( sumele datorate se prescriu in 3 ani).
nu are nimic pe numele lui in romania,a avut grija sa fie totul pe numele parintilor care detin ditamai vila in ghimbav,o parte din casa a fost facuta de mine in cei 15 ani de casnicie,el nefiind prezent deoarece e in anglia de 8 ani,dar totul e pe numele parintilor,eu avand acte doar pe investitie.dupa divort parintii lui m-au dat in judecata pt plata chiriei pe ultimii 2 ani stati acolo cand de fapt figuram inca ca sotie al fiului lor,si culmea e ca au castigat procesul,nu inteleg ce fel de legi sunt in romania,sa ceri ceva ce nu ai anuntat inainte si sa castigi fara a avea un act doveditor,un contract de inchiriere pt acea perioada,eu am fost data afara din casa inainte sa se termine divortul neluind nimic de-acolo,decat copii...
daca dvs nu lasati ca aceasta suma lunara datorata sa se prescrie, adica sa staruiti in recuperarea ei, candva tatal copiilor va fi mostenitor.. pana atunci se strang cateva mii de euro bune.
staruiti si cu plangerea penala
trebuia sa-i fi dat in judecata pe socrii pt recuperare investitie. mi se pare aberant sa platiti o chirie cat nu aveati un contract cu acestia
stiu ca nu va incalzeste cu nimic, dar toate se platesc in viata mai devreme sau mai tarziu..

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare lulu82 lulu82 buna seara!am o problema si poate reusiti sa ma ajutati dandu mi cateva sfaturi.anul trecut am facut o plangere penala pentru neplata pensiei alimentare,pentru ... (vezi toată discuția)
Arestat in anglia tauzcamelia tauzcamelia buna! va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. am pe cineva care a fost retinut in anglia si urmeaza a fi judecat dar legile acolo sunt diferite da ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara GabiDiana GabiDiana Dupa divort ,avem custodie comuna la copil de 10 ani.Tatal e plecat in Anglia de mai multi ani si plateste 400 ron pe luna si aia cu intarzieri de fiecare ... (vezi toată discuția)