avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestat in anglia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestat in anglia

buna! va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. am pe cineva care a fost retinut in anglia si urmeaza a fi judecat dar legile acolo sunt diferite da ale noastre si nu se poate cu un avovat de la noi dupa cate am inteles sau tb facuta o cerere ipt avocatul din oficiu de acolo
imi poate spune spune cnv ce se poate face sau unde cum pot citi afla cv despre legile kdin anglia
Va multumesc mult si ast rsp dvs.
cami.tauz@yahoo.com
Legea penala se aplica infractiunilor savarsite in afara teritoriului tarii, daca faptuitorul este cetatean roman sau daca, neavand nici o cetatenie, are domiciliul in tara.
extradarea: se acorda sau poate fi solicitata pe baza de conventie internationala, pe baza de reciprocitate, si, i n lipsa acestora, in temeiul legii.
Va fi judecat si condamnat de tara unde a comis infractunea.
Sigur ,daca este cetatean roman,poate fi aparat in proces de un aparator ales din Romania
E aplicabil principiul personalitatii legii penale ( respectand si conditia dublei incriminari , fapta sa fie prevazuta si de legislatia penala a tarii respective)
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc mult.
si va mai deranjez cu o intrebare ... am luat legatura cu un avocat de aici si mi s-a spus ca nu poate fi reprezentat de un avocat de la noi ... legile sunt diferite
Pt extradare ca sa poate fi trimis aici cum se procedeaza? ma puteti indruma va rog? unde ma pot adresa?
Va multumesc.

Am luat legatura cu un avocat de aici si mi s-a spus ca nu poate fi reprezentat de un avocat de la noi.
Este cetatean roman cu domiculiul in Bucuresti

ma puteti ajuta si cu raspunsul la intrebarea pe ce perioda poate fi retinut in cat tp se judeca sau cum se procedeaza? va multumesc mult

Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
tauzcamelia, utilizator
principiul personalitatii legii penale( principiul nationalitatii active) -conform caruia legea penala romana se poate aplica cetatenilor romani care AU COMIS INFRACTIUNI PE TRITORIUL ALTOR STATE , .Deci daca fapta comisa realizeaza continutul unei infractiuni prevazuta de legea penala romana , faptuitorul urmeaza a fi judecat dupa aceasta lege , chiar daca el a fost condamnat in strainatate, el va fi judecat si dupa legea romana.C. penal in vigoare nu impune cerinta dublei incriminari-adica fapta sa fie prevazuta ca infractiune si de legea penala a tari i pe teritoriul careia s-a comis fapta. Raspunderea penala este antrenata in baza legii romane. Legea penala romana se va aplica chiar daca infractorul a fost judecat, condamnat sau achitat in strainatate, urmand ca din pedeapsa aplicata de legea romana, sa se deduca durata pedepsei aplicate in strainatate.

Alte discuții în legătură

Mandat european de arestare Cristian_lee Cristian_lee Speta suna cam asa: Inculpatul cetatean bulgar ucide un cetatean german in Romania, iar apoi fuge in Marea Britanie. Instanta engleza cunoscand ca toate ... (vezi toată discuția)
Extradare sorintudor sorintudor Daca un cetatean roman este retinut pentru o infractiune pe teritoriul altei tari decat cea in care a savarsit infractiunea,ce se intampla cu acesta? Este ... (vezi toată discuția)
Cine ma ajuta????????????????? andreea19 andreea19 va rog,un sfat de specialitate.sotul meu este arestat in anglia pt furt.a avut procesul dar inca nu am aflat nimic.daca primeste o pedeapsa acolo se poate cere ... (vezi toată discuția)