buna! va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. am pe cineva care a fost retinut in anglia si urmeaza a fi judecat dar legile acolo sunt diferite da ale noastre si nu se poate cu un avovat de la noi dupa cate am inteles sau tb facuta o cerere ipt avocatul din oficiu de acolo
imi poate spune spune cnv ce se poate face sau unde cum pot citi afla cv despre legile kdin anglia
Va multumesc mult si ast rsp dvs.
cami.tauz@yahoo.com
Legea penala se aplica infractiunilor savarsite in afara teritoriului tarii, daca faptuitorul este cetatean roman sau daca, neavand nici o cetatenie, are domiciliul in tara.
extradarea: se acorda sau poate fi solicitata pe baza de conventie internationala, pe baza de reciprocitate, si, i n lipsa acestora, in temeiul legii.
E aplicabil principiul personalitatii legii penale ( respectand si conditia dublei incriminari , fapta sa fie prevazuta si de legislatia penala a tarii respective)
Va multumesc mult.
si va mai deranjez cu o intrebare ... am luat legatura cu un avocat de aici si mi s-a spus ca nu poate fi reprezentat de un avocat de la noi ... legile sunt diferite
Pt extradare ca sa poate fi trimis aici cum se procedeaza? ma puteti indruma va rog? unde ma pot adresa?
Va multumesc.
Am luat legatura cu un avocat de aici si mi s-a spus ca nu poate fi reprezentat de un avocat de la noi.
Este cetatean roman cu domiculiul in Bucuresti
ma puteti ajuta si cu raspunsul la intrebarea pe ce perioda poate fi retinut in cat tp se judeca sau cum se procedeaza? va multumesc mult
principiul personalitatii legii penale( principiul nationalitatii active) -conform caruia legea penala romana se poate aplica cetatenilor romani care AU COMIS INFRACTIUNI PE TRITORIUL ALTOR STATE , .Deci daca fapta comisa realizeaza continutul unei infractiuni prevazuta de legea penala romana , faptuitorul urmeaza a fi judecat dupa aceasta lege , chiar daca el a fost condamnat in strainatate, el va fi judecat si dupa legea romana.C. penal in vigoare nu impune cerinta dublei incriminari-adica fapta sa fie prevazuta ca infractiune si de legea penala a tari i pe teritoriul careia s-a comis fapta. Raspunderea penala este antrenata in baza legii romane. Legea penala romana se va aplica chiar daca infractorul a fost judecat, condamnat sau achitat in strainatate, urmand ca din pedeapsa aplicata de legea romana, sa se deduca durata pedepsei aplicate in strainatate.
Extradare
sorintudor
Daca un cetatean roman este retinut pentru o infractiune pe teritoriul altei tari decat cea in care a savarsit infractiunea,ce se intampla cu acesta?
Este ... (vezi toată discuția)