avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cerere pentru declaratia de valoare
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cerere pentru declaratia de valoare

a mai depus cineva cerere pentru declaratia de valoare la ambasada italiei(m-ar interesa cat costa) multumesc
Cel mai recent răspuns: Maricica Palancianu , Avocat 12:21, 23 Mai 2010
Cererea in sine nu costa nimic. Practic, in functie de titlul de studiu care se doreste a fi recunoscut respectiv a obtine declaratia de valoare se depune cererea impreuna cu documentatia necesara. Eu am cerut declaratia pentru a face un master nivelul II (adica pentru cei care au facut o facultate de 4/5 ani si nu cei care au urmat o facultate de 3 ani). Pentru a-mi fi recunoscut titlul de studii universitare in vederea obtinerii declaratiei de valoare pentru a urma cursurile de master in Italia a trebuit sa depun la Consulatul Italiei diploma de bac si foaia matricola din liceu (autorizate de min. invatamantului, apostilate la prefectura, copie conforma apostilata la tribunal tradusa legalizata si apostilata) iar cu privire la facultate a trebuit sa fac aceeasi procedura doar ca in plus a trebuita sa depun si programa analitica a tuturor anilor de studii, respectiv 500 de pagini cu detalii despre toate cursurile facute in facultate. Eu am apelat la o agentie de servicii deoarece eram in Italia si nu puteam sa fac demersurile pentru apostilari si restul. costurile sunt exorbitante. M-a salvat faptul ca aveam o prietena traducator autorizat careia i-am transmis traducerile si mi le-a legalizat ea fara costuri, decat onorariul notarului. De principiu costa cam 100 euro pentru fiecare document, mai putin programa analitica care va va costa 100 Euro petnru apostile plus 30 ron pe pagina de tradus. Spre exemplu: diploma de bac pentru a intruni conditiile cerute de consulat trebuie sa fie vizata in original (stampilata) de inspectoratul scolar din judetul unde ati urmat liceul, apoi trebuie apostilata la prefectura judetului respectiv. Cu aceste 2 stamplie pe diploma se face o copie conforma la notar. Aceasta copie va trebui apostilata la tribunal. Dupa ce aveti copia conforma cu apostila in original de la tribunal se va traduce diploma in italiana(de catre un traducator autorizat) care o legalizeaza la notar. Aceasta traducere va trebui apostilata la tribunal. Deci acest document apostilat de 3 ori este ok pentru declaratia de valoare care vor dori doar copia conforma si traducerea - originalul ramane la dvs. La fel se va face cu toate documentele cerute de consulat. Este putin alambicata situatia dar sper ca v-am lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Master la universitatea politehnica din milano Iulia-Andreia Iulia-Andreia Buna, Tocmai am aflat ca am fost admisa la master la Universitatea Politehnica din Milano insa...STUPOARE ambasada Italiei in Romania nu vrea sa imi acorde ... (vezi toată discuția)
Cerere cetatenie italiana, caz special Cristi0011 Cristi0011 Buna ziua, Am 30 de ani, sunt in Italia de 15 ani si lucrez in domeniul financiar. Am terminat liceul si facultatea aici. As dori sa depun cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie italiana mihaichi mihaichi Mama mea a facut 11 ani de cand locuieste legal in Italia si doreste sa ia cetatenia italiana. Eu, in calitate de fiu major, pot dobandi la randul meu ... (vezi toată discuția)