avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

Buna ziua,
Va rog mult,daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine cu ce sunt de vina eu la acest accident.La iesire din complexul studentesc Belvedere (str.Ing Cristian Pascal din Bucuresti) m-am oprit sa acord prioritate,iar cea careia i acordam prioritate a intrat in mine fara nici o logica.Mai exact,cand a ajuns in dreptul meu a tras dreapta de volan si ma acrosat cu partea din spate a masinii.M-am dus cu ea la politie,deoarece nu a vrut amiabila,si m-am ales cu permisul suspendat pentru neacordare de prioritate dar nu inteleg de ce pentru ca eu eram oprit tocmai ca sa acord prioritate.Va multumesc in avans!
Cel mai recent răspuns: k33n81 , utilizator 10:47, 24 Mai 2010
Aveti dreptul sa formulati contestatie impotriva
procesului verbal de contraventie la judecatoria in
raza careia s-a constatat contraventie.
In acel dosar veti face probe cu privire la nevinovatia dvs.
Sfatul meu este sa cereti si o expertiza tehnica specialitatea
auto care sa stabileasca cauza producerii accidentului, dinamica
producerii accidentului, cine a creat starea de pericol si cine
se facce vinovat de producerea accidentului.
In termen de 15 zile de la comunicare formulati contestatie impotriva PV,la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Avand in vedere complexitatea cauzei ,se impune sa contactati avocat
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
ynocentta, utilizator
Pentru a-mi forma o opinie este necesar sa cunosc urmatoarele:
- descrierea intersectiei (din pacate nu se poate posta o schita)
- de unde venea celalalt autoturism (probabil din partea dvs dreapta)
- avariile celor doua autoturisme (ar fi fost utile niste fotografii, dar nu se pot posta)
Trebuie sa contestati in instanta procesul verbal. Pentru solutionarea cauzei va trebui sa se efectueze o expertiza tehnica care va lamuri dinamica producerii accidentului si, implicit, cui apartine vinovatia.
Succes!!!
Va multumesc ptr raspunsuri.
De fapt nu e o intersectie.Eu ieseam de pe un drum de acces,mai exact drumul de acces catre complex si vroiam sa fac dreapta iar celalalt autoturism venea din stanga mea.Avariile sunt minore...Doamna si-a "zgariat" pragtic vopseaua in bara mea de plastic de la usa spate dreapa pana la aripa,iar mie mi-a rupt o clema de prindere de la bara si mia crapat farul stanga in partea de sus (probabil de la presiunea exercitata).Ma intereseaza foarte mult cum pot sa fiu eu de vina din moment ce eu stateam pe loc ca sa-i acord prioritate.Mentionez ca nu eram in mijlocul strazii,ci in locul care am considerat ca imi ofera maxima vizibilitate fara a incurca circulatia.Practic daca nu tragea dreapta de volan noi nu aveam de ce sa ne intersectam.Ca sa va faceti o idee,situatia a fost similara cu o parcare laterala intre 2 masini dar efectuata cu fata,nu a tinut cont ca inchide unghiul dintre mine si ea.Multumesc!
Partenera de trafic ,din precizarea dvs conform careia evenimentul s-a datorat ,
manevrei de acosare ,posibil sa fie consecinta bruscarii volanului,fie aceasta , nu a
apreciat corect ,starea dvs reala de acordare prioritate

Alte discuții în legătură

Mi s-a luat permisul de condus .ce trebuie sa fac? anisoararanete anisoararanete BUNA ZIUA.IN DATA DE 25.09.2013 MA DEPLASAM PE RAZA COMUNEI DRAGALINA ,JUD CALARASI IN INTERES DE SERVICI ,MENTIONEZ CA SUNT AGENT LA O FIRMA DE ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare, declaratii contradictorii ale celor doi soferi bir bir Declaratiile celor doi soferi nu descriu acelasi accident: - eu sustin ca am fost lovit in coltul din stanga al masiii, asteptand sa ma inscriu in circulatie, ... (vezi toată discuția)
Va intreb, domnul cu o asemenea masina jeep porsche,nu putea evita impactul daca avea o viteza adecvata conditiilor de trafic,si de ce nu a fost si el sanctionat? Petrea Ionel Petrea Ionel Conduceam o gunoiera in localitate,in dreptul unei treceri de pietoni trebuia sa fac un viraj la stanga pt a intra in sediul unei societati sa ridic gunoiul, ... (vezi toată discuția)