avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Va intreb, domnul cu o asemenea masina jeep Porsche,nu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Va intreb, domnul cu o asemenea masina jeep Porsche,nu putea evita impactul daca avea o viteza adecvata conditiilor de trafic,si de ce nu a fost si el sanctionat?

Conduceam o gunoiera in localitate,in dreptul unei treceri de pietoni trebuia sa fac un viraj la stanga pt a intra in sediul unei societati sa ridic gunoiul, din sens invers venea un jeep Porsche,distanta calculata de mine imi permitea lejer sa fac virajul. Am executat virajul la stanga intrand cu autogunoiera 3 sferturi in incinta societatii,din sens opus a venit acel Porsche,a trecut pe langa mine si s-a dus pe contrasens intr-un sant,mentionez ca erau vreo 40 de m dintre mine si unde s-a oprit el. Conditiile de trafic erau de zapada si polei. Mie mi s-a ridicat permisul pentru neacordare de prioritate.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:49, 19 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Distanţa de frânare pentru un autovehicul care merge pe şosea USCATĂ cu 50kmh este de 33 metri.
În condiţii de zăpadă şi polei, distanţa este de peste 60 metri.
În concluzie, ai evaluat greşit distanţa, nu ai acordat prioritate de dreapt şi ai pus în pericol traficul. I-ai tăiat faţa practic punându-l în situaţia să aleagă dacă intră în maşina de gunoi sau şanţ.
Zi mersi c-a intrat în şanţ că plăteai şi gunoiera şi Porschele. Gunoiera e mai scumpă decât un Porsche.

La urma urmei nu contează câţi metri erau. Ai făcut o manevră periculoasă, ai cauzat o coliziune. Trebuia să aştepţi să ai cale liberă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
Albert Kurtyan, Consilier juridic
In timpul scurt in care ati efectuat virajul la stanga ma mir ca ati avut timp sa calculati ca aveti timpul necesar efectuarii virajului complet la stanga.
Este un caz tipic de neacordare a prioritatii de trecere autoturismului care venea din sens opus.
Puteti depune o plangere contraventionala solicitand anularea procesului verbal de contraventie.
Va trebui sa solicitati efectuarea unei expertize judiciare care sa stabileasca dinamica producerii accidentului si posibilitatile de evitare. a acestuia. Alte probe in sustinerea plangerii contraventionale nu aveti. Costurile pentru efectuarea expertizei sunt destul de mari in comparatie cu sansele unor concluzii favorabile, care sunt mici.
Decizia va apartine.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare prioritate adinani adinani Este corect sa fiu considerată vinovata pentru neacordare de prioritate in urma unui accident care s-a produs dupa ce eu am efectuat un viraj la stânga ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, culpa comuna ? leorot leorot Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu pagube materiale insemnate la ambele masini. Eu m-am incadrat pentru viraj la stanga, iar din sens ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)