avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate

Este corect sa fiu considerată vinovata pentru neacordare de prioritate in urma unui accident care s-a produs dupa ce eu am efectuat un viraj la stânga intr-o intersecție nedirijate ,o mașina care venea din Sens opus a lovit un motociclist aflat in spatele meu, care s-a pus in mișcare imediat ce eu am efectuat virajul? Am fost considerat vinovat deoarece au invocat ca accidentul s-a produs pentru ca am obligat mașina din sens opus sa pătrundă pe contrasens pentru a evita coliziunea cu mine și astfel a lovit motociclistul.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
adinani, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:48, 6 Mai 2018
Din cat am inteles eu din relatarea dumneavoastra, parerea mea personala este culpa comuna.
Puteti cere o expertiza, expertul este cel care stabileste cine a incalcat regulile de circulatie.
In momentul in care s-a produs impactul dintre motocicleta si autoturismul ce circula din sens invers Dvs. ati terminat virajul la stanga deplasandu-va in linie dreapta pe strada laterala. Este adevarat? Daca da, Dvs. nu aveti nicio tangenta cu accidentul de circulatie produs.
In orice caz, numai o expertiza tehnica auto va putea lamuri dinamica producerii accidentului si posibilitatile de evitare.
Din informatiile furnizate nu se poate formula nicio opinie asupra modului de producere a accidentului. Va rog sa reveniti cu detalii cat mai amanuntite.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am următoarea speță în care vă solicit expertiza. ... wDanny wDanny Bună ziua, Am următoarea speță în care vă solicit expertiza. În urmă cu puțin timp s-a petrecut un accident rutier, fără victime, în urma ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)
Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)