Este corect sa fiu considerată vinovata pentru neacordare de prioritate in urma unui accident care s-a produs dupa ce eu am efectuat un viraj la stânga intr-o intersecție nedirijate ,o mașina care venea din Sens opus a lovit un motociclist aflat in spatele meu, care s-a pus in mișcare imediat ce eu am efectuat virajul? Am fost considerat vinovat deoarece au invocat ca accidentul s-a produs pentru ca am obligat mașina din sens opus sa pătrundă pe contrasens pentru a evita coliziunea cu mine și astfel a lovit motociclistul.
Din cat am inteles eu din relatarea dumneavoastra, parerea mea personala este culpa comuna.
Puteti cere o expertiza, expertul este cel care stabileste cine a incalcat regulile de circulatie.
In momentul in care s-a produs impactul dintre motocicleta si autoturismul ce circula din sens invers Dvs. ati terminat virajul la stanga deplasandu-va in linie dreapta pe strada laterala. Este adevarat? Daca da, Dvs. nu aveti nicio tangenta cu accidentul de circulatie produs.
In orice caz, numai o expertiza tehnica auto va putea lamuri dinamica producerii accidentului si posibilitatile de evitare.
Din informatiile furnizate nu se poate formula nicio opinie asupra modului de producere a accidentului. Va rog sa reveniti cu detalii cat mai amanuntite.
ing. Ioan Ciobanu