avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, Am următoarea speță în care vă ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, Am următoarea speță în care vă solicit expertiza. ...

Bună ziua,

Am următoarea speță în care vă solicit expertiza. În urmă cu puțin timp s-a petrecut un accident rutier, fără victime, în urma căruia s-a întocmit de catre Postul de Poliție un proces verbal care desemna vinovată cealaltă parte implicată în accident. Partea vinovată a refuzat să semneze procesul verbal de constatare a contravenției, refuzând astfel să înmâneze o copie a poliței RCA părții păgubite. Voi deschide dosarul de daună dar din ce am înțeles va fi blocat din cauză că partea vinovată va depune contestație pvcc-ului întocmit. Speța pe scurt consta în depășirea a 2 autoturisme pe un sector de drum fără indicator care interzice depășirea fiind prevăzut totodată cu linie simplă discontinuă. Cel de-al 4-lea auto aflat în aceeași direcție de deplasare a efectuat virajul la stânga, dorind să pătrundă pe o stradă. În urma acestui fapt, autovehiculul care se afla în depășire nu a putut evita coliziunea, a intrat în lateralul autoturismului ce efectua virajul la stânga, fiind proiectați ulterior într-un gard aflat pe str. respectivă. În urma constatării organelor de poliție, vinovat de producerea accidentului este autoturismul ce a efectuat virajul la stânga, întrucât nu s-a asigurat.
Cum procedez în acest caz, în calitate de parte pagubita? Care sunt șansele de câștig în instanță privind speța în cauză? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:32, 25 Iulie 2022
Conform legii, manevra de depășire constă doar din "trecerea unui vehicul înaintea altui vehicul" nu N vehicule. Cred că are dreptate cel lovit. E posibil să ajungeți în cel mai bun caz la culpă comună. Depășirea e oricum interzisă în intersecții nedirijate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2022
latka, utilizator
Depășirea unei coloane de autovehicule este interzisă. Puteți depune plângere contravențională împotriva procesului verbal de contravenție. După părerea mea șansele de câștig sunt minime.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)
Culpabilizat in cazul unui accident rutier - va rog un raspuns rapid in vederea unei posibile contestatii niross niross buna ziua, am o mare dilema in legatura cu ce s-a intamplat in cazul pe care il voi relata in continuare tatal meu a avut in data de 21/05/2009 un accident ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine este vinovat? cicidaniela cicidaniela buna ziua as dori sa stiu daca sunt vinovat sau nu si cum pot sa demonstrez ca nu sunt vinovat multumesc, fapt : ma aflam pe DN1, sosea cu o banda pe ... (vezi toată discuția)