cat este salariul mediu brut pe economie- 1700,1800 ? Daca un copil are pensie de urmas si mai si locreaza in timpul facultatii cat trebuie sa aiba trecut pe contract ca sa nu i se taie pensie? Stiu ca ceva de genul o patrime din salariul mediu brut pe economie (adica in jur de 400 ron) insa nu stiu daca s a mai schimbat ceva. Daca se poate sa mi spuneti si mie sigur.
Beneficiarii pensiei de urmas pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, daca veniturile brute lunare realizate nu depasesc o patrime din salariul mediu brut lunar pe economie.
Va rog sa ma ajutati,sunt studenta,si lucrez.
Acum ceva timp tatal meu a decedat,si as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac sa pot beneficia de pensia de urmas.
Va multumesc!
* cerere tip
* certificatul de deces (original si copie)
* adeverinta de studii pentru urmasii copii peste varsta de 16 ani
* actul de identitate al solicitantului
* carnet de munca (original si copie)
* livret militar (original si copie)
* acte de stare civila ale solicitantului si ale urmasilor din care sa rezulte gradul de rudenie cu decedatul
* talonul de pensie al decedatului
Pensie de urmas
dany_lidia
Am varsta de 40 ani si sotul meu (55ani) a decedat , acesta a fost pensionat pe caz de boala de gradul I de invaliditate. As dori sa stiu daca pot primi ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas
liliana v
un tanar de 18 ani, beneficiar al pensiei de urmas (tatal decedat) este student in anul I. poate sa se angajeze pe perioada determinata fara sa piarda ... (vezi toată discuția)