avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie pe jumatate de apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie pe jumatate de apartament

Buna ziua,
As dori cateva informatii va rog de la cineva care s-a confruntat cu aceasta situatie.
Eu si sotul meu locuim de cativa ani in apartamentul cu 3 camere ale soacrei mele.De 1 an de zile ea si-a propus sa isi construiasca o casa la tara dar nu numai ci sa isi vanda apartamentul in care locuim acum si sa cumpere un altul cu 2 camere.Prin urmare a venit cu propunerea de a-i da un avans de cel putin 10 mii euro si o rata lunara timp de 25 ani la o suma de 70 mii euro care a considerat ea ca atat valoreaza apart.(sau atat are ea nevoie).Spunea atunci ca actele ce se vor face intre noi si ea vor fi de genul renta viagera.Nu am fost de acord cu acest plan ptr. ca nu ne putem permite si nici situatia nu ne este favorabila asa ca acum vrea sa doneze jumatate din apart. si sa-i dam 15 mii euro.
In ce conditii se poate face asa ceva(daca se poate) si care sint riscurile la care ne bagam eu si sotul meu?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:49, 17 Aprilie 2007
Daca soacra mai are si alti copii in afara sotului tau atunci pot aparea complicatii. Daca nu mai are atunci totul este in regula. Asta din punct de vedere al donatiei. Iar voi ar urma sa-i dati acei bani asa...neoficial, nu?
Si ar urma ca soacra si voi sa fiti apoi coproprietari asupra apartamentului? Ca ea mai incolo va putea cere iesirea din indiviziune...si iar probleme.
Scoacra este recasatorita iar sotul mai are 2 copii dintr-o alta casatorie.Privind banii pe care ii dam ea vrea sa mergem la notariat sa facem acte legale.


Scoacra este recasatorita iar sotul mai are 2 copii dintr-o alta casatorie.Privind banii pe care ii dam ea vrea sa mergem la notariat sa facem acte legale.

Deci ea personal nu are alti copii...e bine asta. Pai si daca puneti si banii in acte unde mai este donatia? Donatia, da se face la notar...dar cu banii unde vreti sa-i bagati in acte? Ori e donatie ori vanzare-cumparare?
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2007
ContSters30587, utilizator
Vrea sa facem o hartie (poate o chitanta semnata de notar) din care sa reiasa suma data la momentul incheierii actului de donatie.
??? Adica ea va doneaza 1/2 din apartament...iar voi prin alt act donati 15000 de euro? Ca asa inca vorbim de donatie. Daca astea 2 se fac intr-un singur act...vorbim de v-c
Era mai buna aia cu renta viagera...dar daca nu se poate...asta e.
Ultima modificare: Luni, 16 Aprilie 2007
ContSters30587, utilizator

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat MAFTEIU ADRIAN MAFTEIU ADRIAN buna seara , am si eu o intrebare ? in anul 2007 soacra mea a cumparat un apart. de 3 camere . la notar cand am incheiat ctr. de vanzare cump. am fost ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare mama-fiu mihaela_let mihaela_let Buna ziua. Soacra mea vrea sa ne faca act de vanzare-cumparare(ea este proprietar) pe casa si teren cu uzufruct viager si totodata cu plata sumei de 30.000 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,soacra mea vrea sa treacă apartamentul pe soțul ... Anca RYB Anca RYB Bună ziua,soacra mea vrea sa treacă apartamentul pe soțul meu,recent a murit socru,ei sunt trei copii un băiat și 2 fete.Una din fete nu vrea nimic ... (vezi toată discuția)