buna ziua,ma numesc ANDREEA sunt maritata la ambasada din grecia de 5 an cu un cetatean roman,iar din urma casatoriei au rezultat 2 copii minori varsta de 5 respectiv 2 ani si jumatate.am inaintat procesu de divort si de incredintare a copiilor dar intre timp el a plecat in romania cu cei doi copii.acum sotul meu poate baga cerere de divort in romania,noi avand ultimul domiciliu comun in grecia,si daca ma poate acuza de parasire de domiciliu?
cum pot afla daca au fost inaintate actele de divort in tara,eu fiind momentan in grecia.Va multumesc pentru tot,la revedere
Relaţiile personale şi patrimoniale dintre soţi sînt supuse legii naţionale comune, iar în cazul în care au cetăţenii deosebite, sînt supuse legii domiciliului lor comun.
Instanţele române sînt exclusiv competente să judece procesele privind raporturi de drept internaţional privat referitoare la desfacerea, anularea sau nulitatea căsătoriei, precum şi alte litigii dintre soţi, cu excepţia celor privind imobile situate în străinătate, dacă, la data cererii, ambii soţi domiciliază în România, iar unul dintre ei este cetăţean român sau străin fără cetăţenie.
Puteti verifica pe portalul instantelor (www.just.ro)
Sfat: continuati-va procesul de divort in Grecia daca sunteti avansati in proces,dupa care recunoasteti hotararea in Romania.
In Romania, sotul este obligat sa va citeze corect, in Grecia, procedura va dura mult. Deci veti fi instiintata. Daca nu, puteti anula hotararea lui de divort, pentru nelegala citare (cu rea credinta)..
sotul meu este plecat de 2 sapt in romania divortul in grecia este in ian 2011
pe 27 mai 2010 am proces cu el pentru incredintarea minorilor ei fiind plecati impreuna in romania
Divort
oanacc
Buna ziua,
Am si eu o intrebare in legatura cu divortul .
Sunt casatorita de 8 ani dar de 4 ani eu si sotul suntem separati. Intr-un final ne-am hoatarat sa ... (vezi toată discuția)