avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Am si eu o intrebare in legatura cu divortul .
Sunt casatorita de 8 ani dar de 4 ani eu si sotul suntem separati. Intr-un final ne-am hoatarat sa divortam, dar avem o problema: eu am o fetita de 3 ani si care nu e copilul sotului.
Mentionez ca amandoi locuim in UK.
Imi puteti da un sfat va rog in legatura cu divortul in aceasta situatie si unde trebuie depuse actele de divort.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:20, 1 Octombrie 2009
casatoria este guvernata de legea tarii unde a fost incheiata. deci divortati in tara in care v-ati castorit.
daca aveti domiciliul si cetatenie engleza, atunci daca v-ati casatorit in Ro. veti divorta la bucuresti la judecatoria sect. 1

av.m.vasilescu
Casatoria a fost incheiata in Romania?
Care a fost ultimul domiciliu comun?
Casatoria a fost incheita in Romania, iar ultimul domiciliu comun in RO a fost in Judetul Sibiu
Art. 150. - Instantele romane sint, de asemenea, competente sa judece:

1. procese dintre persoane cu domiciliul in strainatate, referitoare la acte sau fapte de stare civila inregistrate in Romania, daca cel putin una dintre parti este cetatean roman;

Art. 155. - In cazul in care instantele romane sint competente, potrivit dispozitiilor prezentului capitol, si nu se poate stabili care anume dintre ele este indreptatita sa solutioneze procesul, cererea va fi indreptata, potrivit regulilor de competenta materiala, la Judecatoria sectorului 1 al municipiului Bucuresti sau la Tribunalul municipiului Bucuresti.
Art. 159. - In procesele privind raporturi de drept international privat instantele romane aplica legea procedurala romana, daca nu s-a dispus altfel in mod expres.
Legea 105/1991
Conform legii procesulale romane competenta este instanta de la ultimul domiciliu al sotilor
Si ce trebuie facut in legatura cu fetita?

Alte discuții în legătură

Casatorie in romania, cetatenie italiana, unde se va derula divortul? floreph floreph Buna ziua, Poate cineva ma poate sfatui in cazul urmator: - o prietena s-a casatorit in Romania acum 3 ani, cu un roman - au impreuna o fetita pe care a ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia.... divort in romania voloagaelena voloagaelena Am si eu o intrebare... Sunt casatorita cu un cetatean roman. Casatoria a fost facuta in Italia. Dupa transcrierea casatoriei pot da divort in Romania? Ce acte ... (vezi toată discuția)
Desfacere casatorie Marcel Mihalache Marcel Mihalache In ce conditii se poate desface in Romania o casatorie incheiata in alt stat (SUA)? Care este instanta competenta? Mentionez ca sotul este cetatean american ... (vezi toată discuția)