avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... PRELUAREA UNEI AFACERI
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

PRELUAREA UNEI AFACERI

Sunt casatorita si stabilita in Germania de aprox.3 ani #-o,soacra mea are o mica afacere(o florarie) si cu data de 1 iulie va iesi la pensie.Ea doreste ca eu sa preiau aceasta afacere dupa pensionarea ei.Ce ma sfatuiti sa fac si mai ales la ce ar trebui sa fiu atenta?Daca nu mai doresc sa continui in ce mod as putea sa ma retrag din acea afacere in asa fel ca totul sa fie legal si corect?Unde as putea gasi legislatie care sa ma indrume ce am de facut?Va multumesc! :sorry:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 27 Mai 2010
studiati in principal legea 31/1990 cu modificarile si completarile la zi, gasiti acolo conditiile de retragere , legalitate! art 222-226
Probabil nu m-am facut prea bine inteleasa,toate cele explicate mai sus se petrec in Germania si ma gandesc ca poate cunoasteti ceva din legislatia lor,ori vreun site unde pot citi eu ceva.V MULTUMESC!
Cautati pe net legea societatilor comerciale in Germania... Sau intrebati la ceea ce in RO se numeste Registrul Comertului...
"Procedurile" nu pot fi foarte diferite - avand in vedere uniformizarea legislatiei in U.E.; deci puteti studia si legea indicata de @monimiron.
Va multumesc!
Detalii despre cadrul legal existent in Germania pentru asocierea de persoane si/sau infiintarea unor firme puteti gasi accesand acest link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi vand partea din firma benfica benfica va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am o firma cu 2 asociati, si vreau sa-mi vad doar eu partea. momentan asociatul nu doreste sa-mi cumpere partea, iar eu ... (vezi toată discuția)
Inscriere in asociatia de prorietari Raducanu Maria Raducanu Maria Buna ziua!In momentul constituiri asociatiei de prorietari mai multe ap.nu au fost inscrise(nu cunoastem motivele de ce as a omis aceste ap.)acum am depus ... (vezi toată discuția)
Taxa de reziliere Horatiu P Horatiu P As dori sa reziliez un contract la firma Atlas Telecom dar in contract se stipuleaza o \"taxa de reziliere\" mai exact scrie : Termenul Contractului este de ... (vezi toată discuția)