avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Are vre-o sansa s-a castyige un proces in care cere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Are vre-o sansa s-a castyige un proces in care cere jumatate din valoarea casei?

Sant data in judecata de fostul prieten caruia i-am facut buletinul pe adresa mea,avand pretentie si el la jumatate din casa mea ,eu cumparandu-mi casa inainte de a fii prietenifiind singurul proprietar,Prostia mea a fost sa-l ajut sa faca un credit de nevoi personale pe 20 ani eu girandu-mi casa pentru acest credit.De cand a facut creditul el nu plateste absolut de loc ,eu platindu-i creditul pentru ca banca s-a nu ia casa.Pe deasupra dupa ce ca a luat credit ,m-a mai dat si in judecata ca vrea jumatate din casa ,sustinand ca fiind prieteni a cheltuit bani cu mine.Intrebarea mea este....Stiu ca eu nu am incotro trebuie s-a platesc creditul ca banca s-a nu ia casa ,pentru ca el refuza s-a plateasca,am si dovezi chitantele pe care este trecut numele meu la depunator.Eu am dovezi scrise pentru actele casei,casa fiind cumparata de mine ,am dovezi de asemeni si pentru chitantele de la creditul de nevoi pers facute de el precum ca platesc eu in locul lui.Oare poate el castiga procesul cu martori doar neavand nici o dovada scrisa ci doar verbal ?Mentionez ca nu am fost casatoriti ,a locuit doar 3 ani la mine eu facandu-i buletinul,in casa nu a facut nici o inbunatatire,Am si o hotarare de evacuare definitiva si irevocabila impotriva lui in care judecatorul spune ca eu sant unicul proprietar ,el neputand justuifica cu nici un fel de act,dar totu-si cere jumatate din casa
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:01, 26 Mai 2010
Nu, nu are.Sunteti proprietara imobilului si nu va castiga nimic, doar va pierde bani pe taxele de timbru.Pe viitor mai multa atentie!
Cu partajul nu are sanse insa cu plata creditului de catre dvs. situatia e neplacuta.
Aveti insa dreptul sa recuperati banii pe care ii platiti daca chitantele vor fi pe numele dvs.
Adica daca are o masina ar putea sa o piarda.

avocat Claudiu Lascoschi
Din pacate pentru mine nu am cum sa-mi recuperez banii dati la banca pe rate pentru ca persoana in cauza nu are nici un fel de bun pe numelelui.Are doar salariu dar banca nu ia pus nici un fel de poprire pe salariu. de 2 ani de zile ,astfel eu fiind nevoita sa platesc rata in locul lui.
Aveti insa posibilitatea sa-l actionati in judecata si sa solicitati restituirea sumelor platite in locul lui, mai ales ca aveti si chitantele de plata....
Nikiii a scris:

Din pacate pentru mine nu am cum sa-mi recuperez banii dati la banca pe rate pentru ca persoana in cauza nu are nici un fel de bun pe numelelui.Are doar salariu dar banca nu ia pus nici un fel de poprire pe salariu. de 2 ani de zile ,astfel eu fiind nevoita sa platesc rata in locul lui.

Salariul lui nu va fi poprit de banca deoarece dva aveti grija sa fie rate;e achitate la zi. Insa daca-l actionati in judecata sa va recuperati banii pe care-i achitati in locul lui, veti putea recupera o parte din bani.

Alte discuții în legătură

Imprumut pe numele pentru altcineva dalela23 dalela23 am si eu o problema destul de delicata.X-( acum aproximativ 2 ani am imprumutat din banca 47 milioana pentru mama mea, iar acum 1 an jumatate am luat un ... (vezi toată discuția)
Martor mincinos nelunelu68 nelunelu68 as dori sa stiu daca pot da in judecata un martor mincinos. problema este ca a depus o marturie mincinoasa intr-un dosar de partaj si nu mi s-a recunoscut ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! [b][b]Inainte de casatorie[/b] am contractat 3 credite[/b] (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum ... (vezi toată discuția)