avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dreptate, de unul singur.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dreptate, de unul singur.

Avem mai multe probleme cu un vecin care incearca sa ne alunge de pe proprietate (tata e proprietarul) facandu-ne mizerii (sub umbrela politiei, primariei si judecatorului). Mai ramane sa-mi fac singur dreptate, deci.

Mai exact, in fata gospodariei lui, peste drum, avem o gradina, jumatate cu vie, jumatate zarzavat, marginita cu pruni si corcodusi. Vecinul fura de la noi tot ce prinde, de parca ar fi dreptul lui. In timp ne-a furat gardul, ramanand in schimb unul format din tufisuri si maracini care se formeaza de obicei in locurile putin umblate. Vecinul isi lasa animalele (porci, gaini, gaste) sa iasa afara din curte care intra direct in gradina mea.
Reclamatiile la politie nu au dat rezultate fiindca politistii sunt mituiti si individul a prins mai mult curaj si a inceput sa ne taie prunii...

Acum ma gandeam sa imi fac singur dreptate si imi ziceam ca, daca prind vreun animal pe terenul nostru sa il omor si sa mi-l insusesc. Adica vad porcul in vie mancandu-mi strugurii, ii sar la beregata si 2 ore mai tarziu se invarte in protap.
Se considera infractiune gestul, mai ales ca nu is eu proprietarul in acte?

Ce se considera in cazul in care in locul porcului e chiar Porcul (vecinul) si ii aplic acelasi tratament, (mai putin faza cu protapul :D)?
Ultima modificare: Duminică, 23 Mai 2010
Icarus, utilizator
Pentru a putea solicita judecarea cauzei la CEDO ,anterior trebuie sa indepliniti anumite conditii la instanta nationala
Da, am citit cate ceva. Vedem pe parcurs cum se vor derula lucrurile cu astia de la Politie si Primarie fiindca deocamdata au impresia ca au a face cu oameni nescoliti.



Tot imi staruie imaginea asta in minte.. cat de adevarata e ea?:D
[ link extern ]
Pentru a actiona la CEDO,trebuie sa aveti hotarari definitive si sa se fi parcurs toate caile de atac,adica practic hotararea reclamata la instanta europeana sa nu mai aiba de parcurs nicio etapa jurisdictionala nationala
din ultimul mesaj inteleg ca parintii dvs au fost loviti de acel vecin fapt care este destul de grav si pentru aceasta fapta se poate face plangere penala in termen de 2 luni de la data savarsirii infractiunii.
exista destule parghii legale ca sa puteti rezolva diferendele cu acel vecin si chiar daca este in relatii bune cu politia acestia la un moment dat vor lua mana de pe el.
S-au facut toate demersurile, incepand cu obtinerea certificatelor medico-legale pana la actionarea in judecata. Insa fiul vecinului este soferul judecatoarei sau al nu stiu cui mahar din judecatorie. Rezulta ca ne agitam degeaba. Pe deasupra am mai ajuns si de rasul satului ca "oameni cu carte ce nu pot face nimic in fata unor ciobani".

De aceea vreau sa actionez "la baza" si vreau sa fac uz de toate drepturile mele in asa fel incat sa scap cu fata curata din orice scenariu pe care i l-am pregatit.
Asta e motivul pentru care am intrat aici.

Si la ce mizerii ne face, in conditiile date, nu pot face decat asta:
- lichidez orice animal prind pe terenul meu.
- lichidez infractorul cand il prind asupra faptului. Bine, asta e masura extrema, dar o bataie sora cu moartea ii este asigurata.

exista destule parghii legale ca sa puteti rezolva diferendele cu acel vecin si chiar daca este in relatii bune cu politia acestia la un moment dat vor lua mana de pe el.

Daca aveti timp, va rog sa imi spuneti.
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
Icarus, utilizator

Alte discuții în legătură

Cioban cu oile in gradina mea phil26 phil26 Am o problema cu un cioban, care vine cu oile in gradina mea. Ce pot sa fac, ca politia nu face nimic. Cand vreau sa vorbesc cu el, trimite caini pe mine. M-au ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie facut cand vecinii cresc pasari si animale exat langa gardul de hotar nsb nsb buna ziua, locuiesc in mediu rural, si am vecinii sin fata cat si din spate care cresc pasari si animale. nu m-ar deranja cu nimic acest lucru dar pasarile ... (vezi toată discuția)
Legal sau ilegal / eliberare zona de pisici DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Am si eu o problema. Am niste vecini care si-au lasat libere pisicile ce initial le tineau in casa. Acestea atrag la randul lor alte pisici. Casele ... (vezi toată discuția)