avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare chirias

Daca la expirarea termenului contractual , chiriasul, persoana fizica, nu paraseste locuinta eu , ca proprietar, pot sa reziliez sau sa suspend contractele de utilitati: apa, gaze, electricitate si telefon pentru a-l determina sa paraseasca locuinta ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 23:58, 23 Mai 2010
Daca va aflati in afara termenului contractual convenit pentru inchiriere ,legal trebuie sa parcurgeti etapele legal previzate
1-Notificati chiriasul ,cu termnen concret,prin corespondenta cu mandat confirmare in temeiul contractului de inchiriere,obligatia de eliberarea spatiului cu destinatia de locuit
2-Nu se justifica actiuni asupra contarctelor furnizare utilitati,care va obliga la costuri suplimentare
3-Daca in termenul notificat chiriasul nu intelege sa elibereze spatiul cu destinatia de locuit,aveti dreptul sa sesizati organl de politie responsabil
4-Daca chiriasul ignora/refuza eliberarea spatiului,ramane varianta solutionarii in instanta
daca nu functioneaza notificarea propusa de ynocentta, o sa trebuiasca sa faceti actiune in instanta pt evacuare. in asemenea cazuri, politia nu prea intervine daca nu aveti o hotarare judecatoreasca.

av.m.vasilescu
Probabil in contractul de inchiriere ati stipulat, cu cat inainte il notificati, conditiile de prelungire a contractului, sau data incetarii lui.
In conditiile in care ati respectat clauzele contractului, cu privire la cele de mai sus, dreptul locativ al chiriasului a incetat , la data prev, de contract.
Incercati cu politistul, iar daca nu reusiti, actiune de evacuare in instanta.
Multumesc foarte mult,pentru raspunsuri!
Ii notificati intentia dvs. de a nu mai continua contractul de inchiriere si in cazul in care nu paraseste locuinta de buna voie initiati o actiune in evacuare.

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriasi cipriangnt cipriangnt Am nevoie de un sfat de la cineva competent. Vreau sa evacuez niste chiriasi rau platnici la intretinere. Am semnat cu ei doar un contract prin agentia ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere georgescuvaleria georgescuvaleria Sunt o persoana fizica care a inchiriat un apartament unei persoane juridice pe o perioada de 3 luni Contractul de inchiriere inregistrat la administratie a ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi elyn elyn Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: Am inchiriat unei personae apartamentul si a expirat contractual de inchiriere, ... (vezi toată discuția)