avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ce fel de actiune trebuie sa fac si la ce instanta ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ce fel de actiune trebuie sa fac si la ce instanta depun actiunea?

o societate comerciala se afla trecuta in centrala riscurilor bancare ca rau platnic,din vina unei societati de leasing. realitatea este ca societatea platit la timp ratele, eronat soc. de leasing a trecut aceasta situatie. am solicitat pe cale amiabila corectarea situatiei create, dar nu s-a corectat situatia creata. vreau sa i dau in judecata. dar nustiu ce fel de actiune trebuie sa fac. am facut procedura prealabila. dar nustiu ce fel de actiune sa fac. ce sa invoc in actiune/
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:33, 24 Mai 2010
Conform OUG nr 119/2007 combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contractele comerciale,este prevazut ca in cazul litigiilor privitore la obligatii de plata rezultand din contarcte comerciale ,nu este necesara parcurgerea,
in prealabil,a etapei concilierii directe,prevazute la art 720 -1 din Codul de procedura civila
Cererea privind creanta de plata se depune la instanta competenta pentru judecarea fondului cauzei,conform cap IV,art 5(1)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie sa fac procedura concilierii? glo glo o societate comerciala are contract de prestari servicii cu un debitor-societate comerciala.daca vreau sa introduc somatie pe oug 119 mai trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Factura de penalitati alina_vi alina_vi O societate care are un contract comercial in derulare a emis mai multe facturi care nu au fost achitate. Contractul prevede calcularea penalitatilor de ... (vezi toată discuția)
Conciliere 720 ^1 cpc anna2000 anna2000 contractul este unul de executie lucrari, atribuit prin licitatie publica, beneficiarul este autoritate publica locala. un eventual viitor litigiu va avea ... (vezi toată discuția)