avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incarcerare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incarcerare

fiul meu are niste procese penale in faza terminala(delapidare si trafic de stupefiante)
trebuie sa se dea sentinta si oricum ai da-o nu cred ca poate fi decat incarcerare.
e dureros dar asta e, totul trebuie platit .
oricum , am ajuns sa ne dorim asta pt ca ne-a adus in pragul falimentului fiind consumator de stupefiante de 10 ani
intrebarea este cum putem sti cand vor veni sa-l ia ca sa fim acasa pt ca el nu le va deschide.
si daca am putea cumva lua legatura cu cei care vor veni dupa el.
Cam cate zile trec de la pronuntare pana la arestare?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:51, 24 Mai 2010
Mandatul de arestare va fi emis dupa ce hotararea de condamnare ramane definitiva .In vederea punerii in executare a mandatului , organul de politie poate patrunde in domiciliul sau resedinta unei persoane chiar si fara acordul acelei persoane.Daca persoana impotriva careia s-a emis mandatul nu este gasita organul de politie constata acest lucru printr-un proces-verbal si ia masuri pentru darea in urmarire si pentru darea in consemn la punctele de frontiera.
Delicata si de inteles situatie ,cu care va confruntati ca parinte
In baza hotararii instantei,ramasa definitiva si irevocabila,se va emite mandat de arestare
Organul de politie va desfasura procedura legala de control ,identificare si retinere a persoanei asupra careia s-a dispus masura arestarii
Responsabili pentru desfasurarea proceduri retinerii ,sunt organele de politie de la politia responsabila domiciliului dvs
Hotararile instantelor penale devin executorii in data in care au ramas definitive.
Mandatul de executare se emite de judecatorul delegat al instantei de executare in ziua ramanerii definitive a hotararii la instanta de fond sau dupa caz in ziua primirii extrasului din hotarare, cand hotararea ramane definitiva in fata instantei ierarhic superioare care va trimite acel extras cu datele necesare punerii in executare, in ziua pronuntarii de catre aceasta din urma.
In situatia in care cel condamnat se afla in stare de libertate, odata cu emiterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii, judecatorul delegat va emite si un ordin prin care interzice condamnatului sa paraseasca tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul de arestare daniela2276 daniela2276 La cat timp se emite mandatul de arestare dupa ce o sentinta este data de un forum superior (vezi toată discuția)
Sentinta: executarea pedepsei cu inchisoarea 9 luni sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As dori sa stiu umatoarele: la o condamnare de 1 an si 4 luni ( prima instanta) pentru vatamare corporala din culpa, s-a ajuns la 9 luni cu ... (vezi toată discuția)
Respingere recurs Mirabella-yolanda Mirabella-yolanda Buna ziua as avea si eu o intrebare:in cazul unui proces penal cu o sentinta de condamnare,la cre recursul este respins ca nefondat,se mai poate face ceva?Sau ... (vezi toată discuția)