avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Respingere recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Respingere recurs

Buna ziua as avea si eu o intrebare:in cazul unui proces penal cu o sentinta de condamnare,la cre recursul este respins ca nefondat,se mai poate face ceva?Sau se pune in aplicare mandatul de executare si in cat timp?Cum se procedeaza de fapt cu arestarea?
Cel mai recent răspuns: Mirabella-yolanda , utilizator 09:11, 31 Octombrie 2013
Buna Ziua!

Mai exista inca doua cai de atac extraordinare, dar numai pentru anuminte motive limitativ prevazute de CPP: Contestatia in anulare art. 386 si Revizuirea art. 393.

Mandatul de executare se emite în ziua rămânerii definitive a hotărârii.

Cel condamnat va ramane arestat pana la punerea in executare a mandatului.

Cu stima,
Av. Simon Sebastian
Va multumesc mult ptr raspuns,dar totusi am uitat sa precizez faptul ca astazi la pronuntare inculpatul nu a fost in sala prezent,si pe sentinta scrie(eu am citit pe net) ca e definitiva,adika as indrazni totusi sa va intreb pana ar face sa spunem contestatia ar putea totusi fii arestat?adica are un termen sa se prezinte la penitenciar sau cate zile dureaza pana se pune in executare mandatul?
"Cum se procedeaza de fapt cu arestarea?"...am crezut ca e arestat deja.

In cazul asta, va fi cautat de politie si dus la penitenciar, daca nu se prezinta singur. Mandatul se pune in executare in ziua emiterii lui, teoretic.

Pe baza mandatului de executare organul de poliţie procedează la arestarea condamnatului. Celui arestat i se înmânează un exemplar al mandatului şi este dus la locul de deţinere cel mai apropiat, unde organul de poliţie predă celălalt exemplar al mandatului de executare.

În vederea punerii în executare a mandatului emis în executarea unei hotărâri definitive de condamnare, organul de poliţie poate pătrunde în domiciliul sau reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia, precum şi în sediul unei persoane juridice fără învoirea reprezentantului legal al acesteia.

Dacă persoana împotriva căreia s-a emis mandatul nu este găsită, organul de poliţie constată aceasta printr-un proces-verbal şi ia măsuri pentru darea în urmărire, precum şi pentru darea în consemn la punctele de trecere a frontierei. Un exemplar de pe procesul-verbal împreună cu un exemplar al mandatului de executare se trimit instanţei care a emis mandatul.
Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta: executarea pedepsei cu inchisoarea 9 luni sacre_blue28 sacre_blue28 Buna ziua. As dori sa stiu umatoarele: la o condamnare de 1 an si 4 luni ( prima instanta) pentru vatamare corporala din culpa, s-a ajuns la 9 luni cu ... (vezi toată discuția)
Cum functioneaza condamnarea la inchisoare? jedg jedg Buna ziua, Sunt minor (16 ani, 17 in noiembrie) si sunt in cursul unui proces penal pentru trei acuzatii: accesul fara drept, la un sistem informatic prin ... (vezi toată discuția)
Incarcerare doru anghel doru anghel fiul meu are niste procese penale in faza terminala(delapidare si trafic de stupefiante) trebuie sa se dea sentinta si oricum ai da-o nu cred ca poate fi ... (vezi toată discuția)