As dori sa aflu ce reglementari exista pentru sanctionarea depunerii unui document fals in instanta.
Este vorba de folosirea pe un document oficial, depus in instanta, a unei stampile de la o firma radiata din Registrul Comertului cu multi ani inaintea emiterii documentului.
Poate fi ceruta anularea documentului ca proba si depusa o plangere penala impotriva emitentului?
Bineinteles ca poate fi ceruta anularea documentului , daca dovediti ca este un fals. Depuneti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri.Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire, in vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda. Deasemeni si pentru savarsirea infractiunii de uz de fals.
Art 183 Cod procedura civila Daca partea care defaima inscrisul ca fals arata pe autorul sau complicele falsului,instanta poate suspenda judecata pricinii,inaintand inscrisul procurorului impreuna cu procesul -verbal ce se va incheia
Documentul a fost depus la dosar ca opinie separata expert. A fost trimis atat pe fax (copie pe care o am eu) cat si in original, la dosar, banuiesc. Stampila aplicata era a expertului, inregistrat in trecut ca PF, dar radiat sin registrul Registrului Comertului in momentul emiterii documentului.
Uz de fals
stoica eugen
Depunerea rezolutiei parchetului ca act oficial in intampinare in instanta civila pentru obtinerea de consecinte juridice stiind ca aceasta nu reflecta nu ... (vezi toată discuția)