avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren extravilan

Buna ziua,
Exista vreo modalitate pt a fi in legalitate in urmatoare situatie?detin un teren extravilan si as dori sa construiesc o pensiune...cum as putea sa fac?exista vreo prevedere legala de care m-as putea "agata"?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:47, 24 Mai 2010
Nu inteleg de ce nu ati putea construi pensiunea?Doar pentru ca terenul este extravilan?
Da,pt ca in extravilan stiu ca nu se acorda autorizatii de construire,adica nu este o problema?voi primi autorizatiile necesare?
Va multumesc
Interesati-va la primaria din localitatea respectiva daca este posibil sa scoateti terenul din extravilan si sa-l treceti in intravilan...
Singura posibilitate este trecerea terenului din extravilan in intravilan. Incercati sa discutati cu cei de la primarie sa va ofere o solutie!
Ba este o problema foarte mare, si anume ca legea 50/1991 inetrzice emiterea de AC pentru terenuri extravilane (inainte de forma din octombrie 2009, exista o exceptie pentru anexele gospodaresti....acum vad ca nici aceasta exceptie nu se mai regaseste in lege). Primul lucru: mergeti la primarie si solicitati Certificat de urbanism pentru scoatere din circuitul agricol si PUZ.
Scoaterea din circuritul agricol se efectueaza astfel, conform regulamentului publicat in M. Of. 847/2005
a) pâna la suprafata de 1 ha, scoaterea definitiva sau temporara din circuitul agricol a terenurilor agricole fara lucrari de îmbunatatiri funciare, fara plantatii viti-pomicole si de clasa III-V de calitate se aproba prin decizie a directorului executiv al directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala pe baza avizului oficiului de cadastru si publicitate imobiliara;
b) pentru suprafete de 1-100 ha, scoaterea definitiva sau temporara a terenurilor agricole din circuitul agricol fara lucrari de îmbunatatiri funciare, fara plantatii viti-pomicole si de clasa III-V de calitate se aproba de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, prin decizie a directorului executiv al directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala, pe baza avizului Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara acordat prin oficiul de cadastru si publicitate imobiliara;
c) pentru suprafetele de teren ce depasesc 100 ha, aprobarea de scoatere din circuitul agricol se da prin hotarâre a Guvernului, cu avizul comun al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si al Ministerului Administratiei si Internelor. Achitarea taxelor aferente fondului de ameliorare a fondului funciar se face dupa aprobarea hotarârii Guvernului;
d) scoaterea definitiva din circuitul agricol a terenurilor din extravilan de clasa I si clasa a II-a de calitate, a celor amenajate cu lucrari de îmbunatatiri funciare, precum si a celor plantate cu vii si livezi din extravilan, prin extinderea intravilanului, se face pe baza de studii urbanistice (PUG sau PUZ) propuse de consiliile locale, cu respectarea conditiilor privind continutul documentatiei prevazute la art. 2 alin. (1); aprobarea se da prin ordin al directorului executiv al directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala, pe baza avizului oficiului de cadastru si publicitate imobiliara si al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, dat, dupa caz, prin Directia consolidarea proprietatii, reforma structurilor de exploatare si conservarea solurilor si/sau prin Directia generala implementarea politici sectoriale si de piata, cu achitarea taxelor prevazute de lege;


Odata cu aceasta scoatere, va trebui sa realizati un PUZ prin care sa propuneti schimbarea categoriei de folosinta a terenului, din extravilan arabil in intravilan curti-constructii...Dupa obtinerea autorizatiilor si avizelor necesare (mediu, apele romane, electrica, etc.) PUZ-ul va fi discutat in comisia de specialitate a Consiliului judetean, de unde, daca va primi aviz favorabil, va merge la consiliul local, spre aprobare, prin HCL. Abia apoi puteti obtine autorizatia de construire pe acel teren.
Data fiind complexitatea lucrarii, va sfatuiesc sa luati legatura cu o firma de proiectare care se va ocupa de toata procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terenuri cristea laura monica cristea laura monica ce trebuie facut pentru trecerea unui teren extravilan in intravilan? (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuitul agricol miroanad miroanad Buna ziua Am un teren in Domnesti pe care doresc sa construiesc. Este intravilan dar agricol. Care sunt pasii si actele necesare pentru a-l scoate din ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui teren din circuitul agricol ContSters57637 ContSters57637 Stie cineva cat dureaza scoaterea unui teren din circuitul agricol si care sunt pasii de urmat? Multumesc anticipat si astept cu interes un raspuns de la voi. (vezi toată discuția)