avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare pe caz de boala

Buna ziua,
Dupa efectuarea somjului si reancadrarea in munca, ptr pensionare pe caz de boala, trebuie sa ai o vechime minima post somaj?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:43, 24 Mai 2010
Nu trebuie sa aveti o vechime minima post-somaj, trebuie sa aveti un anumit stagiu (vechime in munca) in raport cu varsta la data ivirii invaliditatii. Data ivirii invaliditatii o constata medicul de la comisia de expertiza medicala, comisie care emite decizia de incadrare in grad de invaliditate.

Pentru comisia de expertiza medicala va da trimitere medicul de familie, daca apreciaza ca starea sanatatii dvs. o impune. Reveniti cu varsta dvs. si cu vechimea in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gabitza_36 gabitza_36 buna,am 39 ani sunt bolnava de scleroza multipla am o pensie de handicap grad 2 accentuat,in prezent lucrez am o vechime de 17 ani dar aceasta boala fiind ... (vezi toată discuția)
Pensionarea pe caz de boala mirela daminescu mirela daminescu care sunt condtiile in care ma pot pensiona pe caz de boala avad in vedere ca am fost diacnosticata cu hiprtensine,am suferit un AVC,sunt operata la genunchi ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate la 40 de ani damlau damlau As dori sa stiu daca o persoana in varsta de 40 de ani poate intra in pensie de boala si in ce conditii. Vechimea in munca conteaza? (vezi toată discuția)