avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

buna,am 39 ani sunt bolnava de scleroza multipla am o pensie de handicap grad 2 accentuat,in prezent lucrez am o vechime de 17 ani dar aceasta boala fiind autoimuna si invalidanta as dori sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc ptr a ma pensiona pe caz de boala.multumesc
Cel mai recent răspuns: gabitza_36 , utilizator 18:04, 6 Martie 2010
Mesajul dvs. nu este clar. Nu exista pensia de handicap, exista o indemnizatie care se acorda pentru persoanele incadrate in grad de handicap. Asta pe de o parte! Pe de alta parte, in ce conditii ati realizat stagiul de cotizare (vechimea), in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat? Adica erati incadrata in grad de handicap atunci cand ati inceput sa lucrati?

Aveti un stagiu suficient pentru a beneficia de pensie de invaliditate dar incadrarea sau neincadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale. Adica medicul dvs. va da trimitere pentru comisia de expertiza medicala, daca apreciaza ca se impune acest lucru.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
da am aceea indemnizatie nu m-am exprimat corect si nu eram incadrata in grad de handicap atunci cand am inceput sa lucrez am aceea indemnizatie de un an de zile dar ma interesa daca ma pot pensiona cu vechimea pe care o am

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare 234 234 sunt nascuta in 12.02.1959 sex f am vechime in munca 31 ani si 9 luni am grad de handicap II-scleroza multipla stie cineva daca ar fi sa ma pensionez as ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate mihaiham mihaiham pot primi pensie de invaliditate daca am o boala cronica dobandita la nastere?am 33 ani,studii la zi,si doar un an pe cartea de munca,certificat de handicap ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate bv_dee bv_dee Buna ziua.As dori sa stiu exact daca ma pot pensiona de invaliditate.Sunt nascuta in 1963 sunt incadrata din anul 1981 in munca cu handicap preexistent ... (vezi toată discuția)