avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... iesire la pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

iesire la pensie

Am primit 2 cereri de la salariaţii din invatamant care s-au pensionat la vârsta standard in anul 2010 si care spun ca in Contractul Colectiv de Munca din Invatamant, este prevazut ca:"salariaţii care se pensionează la vârsta standard primesc o indemnizaţie de cel puţin 2 salarii de bază". eu nu am vazut acest contract secretara scolii spune ca nu-l are.
Nu stiu de unde trebuiesc platite aceste sume din veniturile proprii ale primariei -sume care nu au fost luate in calcul in buget sau din TVA - cheltuieli de personal pentru invatamant? Care poate fi raspunsul meu la aceste sume luan in calcul ca nici primarul nu stie nimic despre contractul colectiv de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 24 Mai 2010
Salariatii care se pensioneaza pentru limita de varsta primesc o indemnizatie egala cu cel putin doua salarii de baza avute in luna pensionarii - art.50 din CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de pensionare- invatamant haifa haifa Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi precizati baza legala de acordare a indemnizatiei de pensionare in invatamant. Am aflat ca, Curtea de Conturi imputa scolii ... (vezi toată discuția)
Prima pt.iesire la pensie valih valih In Contractul Colectiv de Munca din Invatamant, inregistrat cu nr.596/15/12.11.2007 la MMFES, art.37 lit (e) prevede:\"salariaţii care se pensionează la ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii, pensionare ancfd ancfd In urma unei diponibilizari colective am primit si eu preaviz in vederea disponibilizarii. Conorm CCM se dau doua salarii compensatorii. In situatia in care ... (vezi toată discuția)