avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva in cazul inchirierii de spatii comerciale intre ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva in cazul inchirierii de spatii comerciale intre societati

suntem societate comerciala si vom inchiria unul dintre spatiile noastre altei societati comerciale; ne intereseaza care sunt inregistrarile contabile referitoare la tva-ul aferent inchirierii, este posibil ca sa fie taxare inversa???#-o - in cazul in care deja a fost prezentata o macheta de lucru ptr. aceasta intrebare, va rog sa-mi spuneti unde o gasesc;)
as vrea sa merg mai departe cu solicitarea mea :-/ dar in cazul vinzarii imobilului catre alta societate care sunt inregistrarile contabile:((... va multumesc ptr.rabdarea de a-mi citi intrebarile =D>consuela
Cel mai recent răspuns: nia , utilizator 23:24, 21 Mai 2007

din cate scrie in Codul fiscal(legea nr.571/2003)cine are in derulare un contract de inchiriere (a depus notificare la finante inainte de 01.1.2007)e ok adica poate emite facturi cu tva si are si drept de deducere (e operatiune scutita fara drept de deducere,altfel).Dupa 01.01.2007, pentru operatiuni ce se desfasoara incepand din acest an(nu a mai desfasurat activitati de inchiriere) trebuie depusa notificare la finante si este valabil ce am spus si mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cu sau fara tva la vanzarea unui imobil cumparat in 2007 raresandreico raresandreico Buna ziua, am cumparat de la constructor pe societate( SRL) un apartament cu doua arii de gradina aferente, in iulie 2007, factura fiind facuta fara TVA ... (vezi toată discuția)
Facturare tva anterior notificarii. s-a procedat corect? cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: firma X factureaza la firma Y in septembrie 2007 TVA, dar pe notificarea privind optiunea de taxare ... (vezi toată discuția)
Constructie care urmeaza sa fie inchiriata AlexT. AlexT. Sunt o societate platitoare de tva.Intentionez sa construiesc o cladire care apoi o voi inchiria. Am dreptul sa deduc tva-ul de la facturile de materiale ... (vezi toată discuția)