suntem societate comerciala si vom inchiria unul dintre spatiile noastre altei societati comerciale; ne intereseaza care sunt inregistrarile contabile referitoare la tva-ul aferent inchirierii, este posibil ca sa fie taxare inversa???#-o - in cazul in care deja a fost prezentata o macheta de lucru ptr. aceasta intrebare, va rog sa-mi spuneti unde o gasesc;)
as vrea sa merg mai departe cu solicitarea mea :-/ dar in cazul vinzarii imobilului catre alta societate care sunt inregistrarile contabile:((... va multumesc ptr.rabdarea de a-mi citi intrebarile =D>consuela
din cate scrie in Codul fiscal(legea nr.571/2003)cine are in derulare un contract de inchiriere (a depus notificare la finante inainte de 01.1.2007)e ok adica poate emite facturi cu tva si are si drept de deducere (e operatiune scutita fara drept de deducere,altfel).Dupa 01.01.2007, pentru operatiuni ce se desfasoara incepand din acest an(nu a mai desfasurat activitati de inchiriere) trebuie depusa notificare la finante si este valabil ce am spus si mai sus.