avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... baza legala prin care angajatorul asigura consultatia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

baza legala prin care angajatorul asigura consultatia si costul ochelarilor angajatilor care lucreaza la calculator ?

as dori sa stiu baza legala prin care angajatorul asigura consultatia si costul ochelarilor angajatilor care lucreaza la calculator ? si daca legea prevede asigurarea de monitoare de o anumita caliatate, care sa nu afecteze vederea!

lucrez intr - o institutie in care toate calculatoarele sunt second hand! desi nu mi s- a achizitionat nici dupa un an de la angajare un PC, iar indeplinirea sarcinilor de serviciu presupune utilizarea calculatorului, lucrez totusi pe calculatoarele colegilor, care de care mai proaste, iar vederea imi este foarte afectata. unele colege de ale mele deja si - au pus ochelari, iar eu trebuie sa fac acelasi lucru!

Spuneti- mi va rog care este legea care reglementeaza acest fapt! este frustrant sa stii ca, de voie de nevoie iti distrugi sanatatea la locul de munca, iar responsabilul cu protectia muncii nu ia masuri pentru decontarea cheltuielilor pentru remedierea acestui neajuns pe motiv ca nu stie care este legea cu pricina!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: fivefell , utilizator 09:31, 18 Aprilie 2007
Sper sa te ajute.Am fost si eu in acest caz si mi-a decontat angajatorul cheltuielile referitoare la acest subiect.

HG nr.1028/2006,art.14,15,16- privind cerintele minime de securitate si sanatate in munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare- ce a intrat in vigoare incepand cu 01 octombrie 2006 si art.21, alin.2, lit (b)Cod Fiscal-in ceea ce priveste deductibilitatea integrala la calculul impozitului pe profit a acestui gen de cheltuielei efectuate de angajator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ochelari conform hg 1028/2006 marianadavid marianadavid Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: o societate cu activitate de birou doreste sa deconteze angajatilor bani pentru acordarea de ... (vezi toată discuția)
Spor lucru la calculator (ecran) ContSters275324 ContSters275324 Buna ziua! Imi desfasor activitatea 6/8 ore in fata ecranului PC si stiu ca in unele institutii se asigura spor pentru ecran. Care este cadrul legilativ care ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, se poate introduce în ccm decontarea ochelarilor ... dutun dutun Bună ziua, Se poate introduce în CCM decontarea ochelarilor de vedere, conform Directivei europene 90/270/CEE privind condițiile minime de securitate și ... (vezi toată discuția)