avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte - model
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte - model

Modele de contracte (amanet ,vanzare-cumparare,concesiune etc )
CONTRACT DE AMANET

CAP. I. PARTILE CONTRACTANTE
Intre:
1. S.C. .........., cu sediul In .........., reprezentata de ......., in calitate de director, denumita in continuare CREDITOR,
Si
2. ........., domiciliat(a) in ......., str. .........., nr. ......, bl. ....., sc. ....., ap. ...., judetul .........., legitimat(a) cu B.I(pasaport) seria ....., nr. ..., eliberat de, la data de numit(a) in continuare DEBITOR
a intervenit prezentul contract, in temeiul prevederilor legale (art. 1685-1696 Cod civil; art. 596, 710, 719 Cod procedura civila; art. 478-489, 726, 802, 838, 868 Cod comercial) si a Statutului Societatii Comerciale in urmatoarele conditii:

CAP. II. OBIECTUL CONTRACTULUI
Art. 1. Debitorul preda bunurile mentionate si descrie in anexa ce face parte integranta din prezentul contract creditorului, spre garantie a restituirii sumei de .......... lei, adica (in litere) .........., primita de acesta de la creditor.

CAP. III. EVALUAREA BUNULUI
Art. 2. Partile prezentului contract convin ca evaluarea bunurilor prevazute la art. 1 sa se faca prin acordul lor, valoarea stabilita in acest fel fiind considerata valoare de inlocuire a bunurilor.
Daca evaluarea presupune operatiuni specifice asigurate de creditor, suportarea cheltuielilor aferente este in sarcina debitorului.

CAP. IV. DREPTURILE SI OBLIGATIILE CREDITORULUI
Art. 3. Creditorul se obliga sa restituie debitorului bunurile primite cu titlu de amanet la data cand debitorul isi indeplineste obligatia de plata a datoriei.
Art. 4. Creditorul asigura depozitarea, conservarea, manipularea si paza bunurilor primite de la debitor si raspunde pentru degradarea, distrugerea ori disparitia din culpa sa a acestora, pana la concurenta sumei prevazute la art. 1. Cazurilor de forta majora si caz fortuit exonereaza de raspundere pe creditor.
Art. 5. Creditorul are obligatia sa nu utilizeze in folosul sau bunurile primite de la debitor cu titlu de amanet.
Art. 6. Creditorul este indreptatit a fi platit cu preferinta din bunurile amanetate, inaintea altor creditori ai debitorului din prezentul contract, cu indeplinirea formalitatilor legale in materie, valoarea de referinta fiind cea stabilita de parti.

CAP. V. DREPTURILE SI OBLIGATIILE DEBITORULUI
Art. 7. Debitorul se obliga ca in termen de ... zile calendaristice de la incheierea prezentului contract sa restituie creditorului suma prevazuta la art. 1, impreuna cu ...... % din aceasta, reprezentand cheltuieli de depozitare, manipulare, conservare, paza, transport, regie, alte cheltuieli si comisionul operatiunii, adica in total suma de ........ lei.
Art. 8. Debitorul garanteaza ca bunurile prevazute in anexa 1 a prezentul contract sunt proprietatea sa sau ca are asupra acestora un drept de creanta raspunzand personal creditorului, fiindu-i prezumata buna credinta la incheierea prezentului contract.
Art. 9. Debitorul poate sa restituie sumele datorate creditorului si inainte de implinirea termenului convenit.
Art. 10. Debitorul raspunde pentru viciile ascunse ale bunurilor predate creditorului.
Art. 11. In caz de neindeplinire la termen a obligatiilor asumate la art. 7, debitorul consimte ca, dupa indeplinirea formalitatilor legale, bunurile specificate in anexa 1 a prezentul contract sa devina proprietatea creditorului.

CAP. VI. DISPOZITII FINALE
Art. 12. Orice modificare a prezentului contract se face prin act aditional cu acordul ambelor parti.

CREDITOR, DEBITOR,









ANEXA

La contractul de amanet nr. .... din data ........,
incheiat intre S.C. .................. si ..................


Descrierea obiectelor amanetate:



Denumirea UM Cantitatea Valoarea convenita de parti








CREDITOR, DEBITOR,
CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE

Incheiat astazi ................
la ....................................

I. PARTILE CONTRACTANTE
1.1. D ........................................................................., domiciliat in ...................................................., str. ................................... nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ......., sector/judet ......................., nascut la data de (ziua, luna, anul) ................................................... in (localitatea) .............................. sector/judet .................................., fiul lui ................................ si al ........................, posesorul buletinului (cartii) de identitate seria ........, nr. ..........................., eliberat de ......................., cod numeric personal .................................., in calitate de vanzator, pe de o parte, si
1.2. D ........................................................................., domiciliat in ......................................................, str. ................................... nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ........., sector/judet ......................, nascut la data de (ziua, luna, anul) .................................................... in (localitatea) ................................ sector/judet ............................., fiul lui ................................... si al ..........................., posesorul buletinului (cartii) de identitate seria .......... nr. ........................ eliberat de .........................., cod numeric personal .............................................., in calitate de cumparator, pe de alta parte,
au convenit sa incheie prezentul contract de vanzare-cumparare cu respectarea urmatoarelor clauze:
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1. Eu, vanzatorul vand cumparatorului urmatorul bun (se descrie bunul sau bunurile ce formeaza obiectul vanzarii pentru a nu exista nici o neclaritate).
Bunul pe care il vand este proprietatea mea (dobandit prin contractul de vanzare-cumparare, donatie, schimb. etc., autentificat sub nr. .................................... din .......................... la ...................... si transcris in registrul de transciptiuni si inscriptiuni sub nr. ................................ din ........................ la ................................ sau inscris in cartea funciara ................................. .
III. PRETUL CONTRACTULUI
3.1. Pretul vanzarii este de ........................... lei, care a fost achitat integral astazi, data autentificarii prezentului contract (sau se va plati in modul urmator: ........................).
IV. OBLIGATIILE PARTILOR
4.1. Vanzatorul garanteaza pe cumparator impotriva oricarei evictiuni, cat si impotriva viciilor ascunse.
4.2. De asemenea, vanzatorul garanteaza pe cumparator ca bunul vandut nu este sechestrat, ipotecat sau gajat, asa cum reiese din certificatul nr. ...................... din data de ....................... eliberat de grefa judecatoriei ......................... .
4.3. Cumparatorul declara ca a cumparat bunul descris mai sus la pretul de .........................................
si se obliga a-l plati integral (sau in conditiile descrise mai sus).
V. CLAUZE FINALE
5.1. Taxele cu privire la cheltuielile vanzarii (autentificarea actului, taxe de timbru, transport etc.), vor fi achitate potrivit acordului incheiat intre parti.
5.2. Prezentul contract de vanzare-cumparare a fost incheiat intr-un numar de ................... exemplare, din care ...................... astazi ........................ data semnarii lui.

VANZATOR

CUMPARATOR
Contract de concesiune - model

Incheiat astazi .........................
la .............................................

I. PARTILE CONTRACTANTE

1.1. .................................................., avand statutul juridic de .........................., actul de infiintare ..................................................................................., (felul, numarul, data si emitentul) cu sediul central in ..........................................,(localitatea) str. .......................... nr. ......, judetul/sectorul ....................., reprezentat(a) prin ..............................., in calitate de concedent si

1.2. S.C. ............................................................, S.N.C./S.C.S./S.A./S.C.A./S.R.L. cu sediul social in .............................., (localitatea) str. ............................ nr. ......., bloc ......., scara ......., etaj .........., apartament ......, judetul/sectorul .............., avand codul unic de inregistrare nr. .................., atribut fiscal ..................................... si numar de ordine in registrul comertului ........../.............../................., contul nr. ............................., deschis la ........................., telefon ...................., fax ........................., reprezentata prin ........................, cu functia de .................................., in calitate de concesionar
sau

1.2. ........................................................., (numele si prenumele) cu domiciliul in ............................................, (localitatea) str. ...................... nr. ......, bloc ......, scara ......, etaj ......, apartament ......, judetul/sectorul ............................, avand actul de identitate seria ........ numarul ............, eliberat de .................., la data de ..................., codul numeric personal ............................, in calitate de concesionar in temeiul Hotararii Guvernului nr. ........ din ........................ si al Acordului nr. ...................... din ..................... dat de APAPS privind adjudecarea la licitatie a concesiunii, au convenit sa incheie prezentul contract de concesiune cu respectarea urmatoarelor clauze:

II. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. Obiectul contractului il constituie cedarea si preluarea in concesiune a activitatii/serviciului public/unitatii/terenului ................................................................. situat(a) in

1.4.1.1. ............................................................................................................. .
Obiectul concesiunii este detaliat prin caietul de sarcini anexa nr.1)............ .

2.2. Predarea-primirea obiectului concesiunii este consemnata in anexa nr. .............. .

III. TERMENUL CONTRACTULUI

3.1. Durata concesiunii este de ..... ani de la data predarii-primirii.

IV. PRETUL CONTRACTULUI

4.1. Pretul concesiunii este o redeventa valorica de ............. LEI/EURO/USD anual si redeventa in natura, conform caietului de sarcini si devizului, anexa nr. ............... .

4.2. Plata redeventei valorice se va face in conturile:
a) contul concedentului nr. ......................... deschis la Banca ................. ;
b) contul concesionarului nr. ....................... deschis la Banca ................... ;

4.3. Depunerea redeventei in natura si executarea celorlalte obligatii care intra in pretul contractului se fac conform devizului, anexa nr. ..... .

V. OBLIGATIILE PARTILOR

5.1. Conditiile concrete de exploatare a activitatii/serviciului public/unitatii/terenului care face obiectul prezentului contract si obligatiile reciproce ale partilor sunt prevazute in caietul de sarcini. Alte clauze si obligatii specifice sunt prevazute in anexa nr. ...... .

5.2. Concesionarul se obliga sa administreze si sa exploateze obiectul concesiunii cu diligenta maxima pentru a conserva si a dezvolta valoarea acestuia pe toata durata contractului si sa-l despagubeasca pe concedent pentru pagubele produse din culpa sa, in conditiile stabilite in caietul de sarcini.

5.3. Obiectul concesionat cu toate instalatiile, dependintele si anexele lui vor fi restituite concedentului, la incetarea concesiunii, gratuit si libere de orice sarcini.

5.4. Prin semnarea prezentului contract, concesionarul confirma ca a luat act de toate conditiile impuse de concedent prin caietul de sarcini si acordul APAPS si ca le accepta integral.

5.5. Concesionarul se obliga sa puna la dispozitia organelor de control toate datele, informatiile, documentele si evidentele solicitate.

5.6. Concedentul se obliga sa puna la dispozitia concesionarului, la data inceperii concesiunii, inventarul complet, liber de orice sarcini, si sa rascumpere plusurile valorice care apar la incetarea concesiunii, conform prevederilor caietului de sarcini.

VI. RASPUNDEREA CONTRACTUALA

6.1. Pentru nerespectarea obligatiilor stabilite prin caietul de sarcini si prin prezentul contract, partile datoreaza penalitati in limitele stabilite in caietul de sarcini.

6.2. Daunele se platesc in masura in care nu sunt acoperite prin plata penalitatilor.

6.3. Neplata sau nepredarea, dupa caz, a redeventei sau executarea cu intarziere a acestei obligatii conduce la retragerea concesiunii, cu consecintele prevazute in caietul de sarcini.

VII. SOLUTIONAREA LITIGIILOR

7.1. Orice litigiu decurgand din sau in legatura cu prezentul contract, inclusiv referitor la incheierea, executarea ori desfiintarea lui, daca nu se poate rezolva pe cale amiabila de reprezentantii partilor se va solutiona prin arbitrajul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in conformitate cu Regulile de procedura arbitrala ale acestei Curti.

7.2. Hotararea arbitrala este definitiva si obligatorie.
sau

7.1. In cazul in care eventualele neintelegeri privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea sau incetarea lui nu se vor putea rezolva pe cale amiabila, partile au convenit sa se adreseze instantelor judecatoresti competente.

VIII. FORTA MAJORA

8.1. Nici una dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau/si executarea obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.

8.2. Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de ..................., (zile, ore) producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.

8.3. Daca in termen de ................ (zile,ore) de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract, fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune-interese.

IX. NOTIFICARILE INTRE PARTI

9.1. In acceptiunea partilor contractante, orice notificare adresata de una dintre acestea celeilalte este valabil indeplinita daca va fi transmisa la adresa/sediul prevazut in partea introductiva a prezentului contract.

9.2. In cazul in care notificarea se face pe cale postala, ea va fi transmisa prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire (A.R.) si se considera primita de destinatar la data mentionata de oficiul postal primitor pe aceasta confirmare.

9.3. Daca notificarea se trimite prin telefax, ea se considera primita in prima zi lucratoare dupa cea in care a fost expediata.

9.4. Notificarile verbale nu se iau in considerare de nici una dintre parti, daca nu sunt confirmate prin intermediul uneia dintre modalitatile prevazute la alineatele precedente.

X. ALTE CLAUZE

10.1. Contractul de concesiune nu se va incheia ori, desi s-a incheiat, nu va produce efecte decat la plata de catre concesionar a garantiei de .....% din pretul concesiunii.

10.2. ........................................ .

10.3. ........................................ .

XI. CLAUZE FINALE

11.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional incheiat intre partile contractante.

11.2. Prezentul contract, impreuna cu anexele sale care fac parte integranta din cuprinsul sau, reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dintre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui.

Prezentul contract s-a incheiat intr un numar de ....... exemplare, din care..........



CONCEDENT, CONCESIONAR,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract concesiune intre persoana fizica si persoana juridica. se poate?(model) doomy852 doomy852 Buna ziua, Se poate incheia un contract de concesiune intre o persoana fizica si una juridica? Obiectul concesiunii este un spatiu comercial, unde persoana ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune andr33apn andr33apn Buna ziua, va rog sa-mi transmiteti daca se poate cadrul legal al contractelor de concesiune din 2005.Pe cati ani se putea concesiona un serviciu public? Va ... (vezi toată discuția)