avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

buna
Avem un teren intravilan cumparat de strabunica cu contract de V/C inregistrat in cf din 1938, inscris in registrul agricol 1959-1963 al acesteia si cerut de bunica pe leg fondului funciar 2005, trecut in registrul agricol actual al bunicii mele (este teren arabil cred ca se plateste impozit ???). Problema este urmatoarea vecinul din spate l-a pus in vanzare impreuna cu terenul lui desi cele 2 sunt impresmuite separat (el nu are acces la drum numai prin intermediul terenului nostru), acesta a pus un afis spre drum, pe copacul nostru cu "teren de vanzare" si date de contact ale lui. Am pus pe cineva sa-l sune pe vecin si sa se prezinte ca un viitor cumpartator, sa vedem ce se intampla, vecinul i-a spus ca vinde atat terenul nostru cat si terenul lui din spate si a spus ca are documente pe tot.
Bunica nu are deocamdata proces verbal de punere in posesie si nici TP, nici adeverinta de proprietate numai Registrul agricol actual.
Ce este de facut???:((
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
ipop, utilizator
Cel mai recent răspuns: ipop , utilizator 15:11, 26 Mai 2010
O actiune in constarae in contradictoriu cu vecinukl ca este proprietara terenului
va multumesc pt raspuns.=D>=D>=D>
eu cred ca intai ar trebui sa mergeti la Primarie, unde inteleg ca ati depus cerere de retrocedare, si sa aflati daca terenul a facut obiectul lg 18 si pe ce titlu se afla.
1. In cazul in care a facut obiectul lg 18 si este trecut pe titlu vecinului ce putem face?
2. O sa va pun si urmatoarea intrebare: pe ce categorie de terenuri (arabil, faneata,...........) se plateste impozit ?, influenteaza plata impozitelor daca terenul este intravilan/extravilan?
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
ipop, utilizator
Impozitul se plateste pentru orice fel de teren (mai putin cel neproductiv, am impresia)...Impozitul pentru terenul extravilan este defalcat pe categorii de folosinta, la fel ca si cel intravilan (vedeti Codul fiscal, cap IX). Intravilanul este mai scump decat extravilanul...
Totusi, este ciudat ca pana acum nu ati primit macar o adeverinta de inscriere in Anexele la legea 247/2005...Discutati la primarie, altfel puteti avea surprize.

Alte discuții în legătură

Fals sau original proces verbal de punere in posesie? iuli113 iuli113 va dau un exemplu: am facut o cerere de punere in posesie pentru a primi titlu de proprietate pentru mai multe terenuri in extravilan si 1 buc teren ... (vezi toată discuția)
Cadastru Cristian Fara Cristian Fara In Transilvania, la intabularea in CF nedefinitiva a imobilelor intravilan , OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara) cere ... (vezi toată discuția)
Art.27 pct.2 legea 18/1991 Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Poate uza cumparatorul unui teren in baza unui contract de vanzare-cumparare incheiat in anul 2000, de prevederile art.27 pct.2 din Legea 18/1991? ... (vezi toată discuția)