avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nasterea unui copil pe teritoriul unei tari straine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nasterea unui copil pe teritoriul unei tari straine

ce se intrampla daca, turist fiind, nasti prematur sau nu pe teritoriul unei tari straine? ce cetatenie are copilul si cum se procedeaza pt a-i intocmi certificatul de nastere in tara natala?multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:08, 25 Mai 2010
Depinde de tara respectiva, poate capata cetatenia respectiva sau nu.
Indiferent de acest aspect, nasterea se poate declara si in Romania ( la oficiul de stare civila din primarie), si va avea si cetatenie romana .
Inainte sa plecati in calatorie este bine sa faceti o asigurare medicala care sa acopere (daca este nevoie!) costurile unei nasteri si ale ingrijirii nou-nascutului. Depinde de tara, dar e mai bine sa va asigurati o asistenta minima.
Orice spital stie ce are de facut in aceste cazuri. Primaria locala va elibera un certificat de nastere pe care (la revenirea in tara) il traduceti si solicitati transcrierea la oficiul de stare civila (primarie) pe raza caruia aveti domiciliul.
Sfat: daca veti calatori cu avionul ar fi bine sa va informati inainte de a pleca pentru ca sunt companii aeriene care nu permit calatoria gravidelor cu sarcina inaintata.
:luck:
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)
Competenta divort Maricica Palancianu Maricica Palancianu Regulamentul CE n.2201/2003 art.3, alin.1 lett. a), pct.3 reglementeaza competenta instantelor de judecata in materie de divort in functie de domiciliul ... (vezi toată discuția)
Nasterea in strainatate c-c-adriana c-c-adriana Lucrez in Romania cu carte de munca de peste 2 ani,intrebarea mea este daca aleg sa nasc in strainatate intr-o tara a comunitati europene vom( eu si copilul) ... (vezi toată discuția)