Buna ziua! Din noiembrie 2009, am depus la administratie o cerere prin care solicitam sa se tina cont, la calculul intretinerii, de faptul ca nu mai locuieste nicio persoana la apartamentul proprietate personala. La aceasta cerere am adaugat si copiile dupa cererile de sistare a energiei electrice si a gazelor - aprobate de furnizorii acestor utilitati -. Daca utilitatile sunt 0 mc gaze, 0 kwh energie electrica, 0 mc apa, deci fara acestea este clar ca nu se poate locui, am centrala termica pentru incalzire si prepararea apei calde, deci nu am spatii comune de incalzire, nu calc nici prin fata blocului. Cu toate acestea am de platit: iluminatul electric al scarii, gunoiul, femeia de serviciu care face curatenie pe scara, salariul administratorului, salariul presedintelui asociatiei de proprietari. In cererea adresata presedintelui asociatiei de proprietari i-am solicitat sa tina cont de lg 230/2007 art. 47, lit a si b. Degeaba! Cei de facut? Astept raspuns si va multumesc!
Art.47 lit a) se refera la electricitate la comun, gaze si salubrizare. De aceste cheltuieli trebuie sa fiti scutit.
- lit b) se refera la apa rece (apa calda si caldura ar fi preparate de CT) de care evident ca sunteti scutit, de vreme ce nu locuiti si nu consumati.
Mai raman celelalte cheltuieli care, in mare parte sunt cele care se impart pe cota-parte indiviza (suprafata) si pe care trebuie sa le achitati chiar daca nu locuiti in apartament . Acestea sunt:
-toate salariile,
-toate cheltuielile administrative (detergenti, creioane, hartie etc),
-reparatii si lucrari de intretinere pe proprietatea comuna,
-caldura la comun (spatii comune incalzite, precum si tevile verticale care va traverseaza apartamentul),
-interfon,
-ascensor.