avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce aduce nou legea 83?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce aduce nou legea 83?

Buna ziua,
Ce aduce nou aceasta lege pentru regimul semideschis?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters125947 , utilizator 13:48, 27 Mai 2010
:offtopic: Vorbiti despre aceleasi modificari la lege. Va rog sa nu mai deschideti topicuri in plus. Multumesc.

Daca vreti sa cititi modificarile uitati-le: [ link extern ]


assi a scris:

anului juridic pentru detentie
Am rugamintea sa-mi spuneti si mie ce inseamna concret acest termen. Am inteles ca s-ar fi aprobat modificare anului juridic pentru detentie. Despre ce este vorba? Va multumesc!



Imi cer scuze, dar am pus aceste intrebari tocmai pentru ca nu inteleg cum s-a modificat anul juridic. Sunt termeni noi pentru mine si tocmai de aceea am apelat
la ajutorul dumneavoastra. Sunt noi metode de calcul pentru acest an, se reduce ceva?
Poate totusi ma ajutati.
Multumesc frumos!
N-am vazut metode noi de calcul.
E vorba de voluntariat, 2 zile consecutive de odihna, accesul la cursuri, vizitele private, cateva reglementari de procedura.
Multumesc. Ma puteti ajuta sa descifrez si acest articol?
"Art. 26. - (1) Schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate se dispune de judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, la cererea persoanei condamnate sau la sesizarea comisiei prevazute la art. 14. Comisia prevazuta la art. 14 are obligatia ca, dupa executarea a 8 ani in cazul pedepselor cu detentiunea pe viata si a unei patrimi din durata pedepsei cu inchisoarea, sa analizeze conduita persoanei condamnate si eforturile depuse de aceasta pentru reintegrare sociala, intocmind un raport care se aduce la cunostinta persoanei condamnate, sub semnatura. In cazul in care comisia apreciaza ca se impune schimbarea regimului de executare, sesizeaza judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate. In cazul in care comisia apreciaza ca nu se impune schimbarea regimului de executare, stabileste termenul de reanalizare, care nu poate fi mai mare de un an. "
Pentru o pedeapsa de 2 ani, conform articolului de mai sus, dupa executarea " unei patrimi din durata pedepsei cu inchisoarea" se poate schimba incadrarea? Cererea de liberare conditionata cand se poate face?
Scuzati-mi nepriceperea, dar asta este!
Conform acestor modificari , in cazul pedepsei de 2 ani condamnatului care a executat o patrime( 6 luni din 2 ani)ii va fi analizata conduita avuta pe parcursul acestui interval de timp si daca apreciaza ca a dat dovada de indreptare , ca a depus eforturi in vederea reintegrarii sociale , va face o propunere scrisa judecatorului delegat de lal ocul de executare in vederea schimbarii regimului de executare, adica daca de exemplu executa pedeapsa in regim inchis ar putea trece in regimul semideschis. daca insa se stabileste ca nu sunt indeplinite conditiile admiterii acestei propuneri, conduita condamnatului va fi supusa unei noi analize peste un an.

Alte discuții în legătură

Schimbare regim detentie eu76 eu76 Buna ziua, va rog sa imi spuneti in ce conditii se obtine schimbarea de regim de la semi-deschis la regim deschis pentru o persoana privata de libertate. ... (vezi toată discuția)
Schimbarea regimului melinaR melinaR Buna seara am si eu o intrbare daca judecatorul delegat si comisia nu schimba regimul de detentie poate cere instantei lucrul acesta dar nici instanta nu e ... (vezi toată discuția)
Contestatie de la conducerea penitenciarului Adyonela Adyonela Buna seara. As vrea sa stiu daca penitenciarul are dreptul de a contesta o hotarire aprobata de Judecatorul de serviciu, in privinta schimbarii regimului de ... (vezi toată discuția)