avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... schimbarea regimului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

schimbarea regimului

Buna seara am si eu o intrbare daca judecatorul delegat si comisia nu schimba regimul de detentie poate cere instantei lucrul acesta dar nici instanta nu e deacord ce mai poate face in acest sens .Pot sa nu fie deacord cu schimbarea regimului desi detinutul in timp de 2 ani nu a avut abateri disciplinare sau alte incalcari de regulament a iesit la munca ori decite ori a fost solicitat a avut un comportament bun .va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:25, 21 Februarie 2012
Hotararea instantei prin care s-a respins contestatia detinutului impotriva incheierii judecatorului delegat este definitiva.Potrivit art.26 alin.2 din legea 275/2006, schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate în regimul imediat inferior ca grad de severitate se poate dispune dacă persoana condamnată a avut o bună conduită şi a făcut eforturi serioase pentru reintegrarea socială, în special în cadrul activităţilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, al instruirii şcolare şi al formării profesionale, precum şi în cadrul muncii prestate.
buna seara regimul de detentie i-a fost schimbat din inchis in semideschis si din septembrie anul trecut a fost mutat la jilava intrebarea mea e daca face cerere de schimbare a regimului din semideschis in deschis in cat timp are dreptul sa faca aceasta cerere de la mutarea lui in alt penitenciar pedeapsa e de 7,jumate din care a executat 3 ani pe care ia petrecut la munca . multumesc.
in regimul deschis intra cei care sunt condamnati la pedeapsa inchisorii, care mai au un an pana la implinirea termenului pt a deveni propozabili in comisia de liberare conditionata si cei care au comis infractiuni pe timpul minoritatii. Momentan mai trebuie sa astepte. E bine ca a ajuns si in regimul semi-deschis.
cei de acolo i-au spus ca in octombrie e propus pentru schimbare a regimului
legea 275/2006 este destul de ambigua la fel ca si hg 1897/2006 actualizata.
referitor la ce a scris olimpia_ilie , nu este decat o recomandare din partea a.n.p. ,legea 275 nu prevede asa ceva.
legea prevede ca se poate schimba regimul de executare daca in ultima preioada a avut comportare buna etc.....
problema se pune de catre cine este interpretata legea si hotararea de guvern pentru ca dupa modificarea hg 1897 art 121 prevede :

Categoriile de persoane private de libertate cărora li se aplică regimul deschis
(1) Regimul deschis se aplică persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de cel mult un an, în conformitate cu prevederile art. 24 alin. (1) din Lege.

(1^1) Acest regim se aplică şi persoanelor private de libertate clasificate iniţial în regimul semideschis care au avut o bună conduită şi au făcut eforturi serioase pentru reintegrare socială.

asa ca unii judecatori apreciaza ca cei ce initial au fost repartizati la regim inchis nu mai pot fi dati la regim deschis deoarece prin modificarea art 121 la deschis pot fi doar cei cu pedepse pana in 1 ani si cei ce initial au fost repartizati la regim deschis.
asta e parerea mea dar depinde la la judecator la judecator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce aduce nou legea 83? assi assi Buna ziua, Ce aduce nou aceasta lege pentru regimul semideschis? Multumesc (vezi toată discuția)
Schimbarea regimului in detentie elenaelenad elenaelenad care este procedura de schimbare a regimului?de la regim semideschis la deschis.mai are 11 luni pana la eliberarea conditionata. (vezi toată discuția)
Schimbare regim detentie eu76 eu76 Buna ziua, va rog sa imi spuneti in ce conditii se obtine schimbarea de regim de la semi-deschis la regim deschis pentru o persoana privata de libertate. ... (vezi toată discuția)