avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită acte masina cam....\"incalcite\"
Discuție deschisă în Executare silită

acte masina cam...."incalcite"

Buna ziua. E lung mesajul,va rog sa-l cititi.In anul 2008 am ajutat un amic sa-si ia un credit la un CAR.Dupa o perioada acesta nu a mai platit ratele ,dupa care a urmat partea cu executorul. Cum eu am fost unul din giranti...am intrat in " joc".Executorul mi-a gasit masina la Taxe si Impozite si a vrut sa mi-o ia. Am reusit si am radiat-o de pe numele meu de la Taxe si Impozite,dar nu am mai mers si la politie sa modific certificatul de inmatriculare a masinii(masina a ramas tot la mine,cu acte cu tot). Parcarea masinii din zona unde locuiesc e pe numele meu,acuma cand am fost sa prelungesc contractul de concesiune,cei la Primarie au vazut ca nu mai figurez la Taxe cu masina si nu vor sa-mi prelungeasca contractul. Vor o procura de la noul proprietar. La notar ,unde am intrebat,mi-a zis ca procura se face de catre noul proprietar in baza unui act de provenienta a masinii,dar...masina in certificat e pe numele meu.Sper ca m-am exprimat clar.Ideea este ca cei de la primarie nu ofera parcare daca nu am masina sau procura de la proprietar.Deci masina.....la Taxe si Imp. masina are un proprietar si in actele masinii alt proprietar,eu. Nu cred ca e o metoda prea "legala sau ortodoxa" dar asa am fost nevoit sa fac.Va rog mult ajutati-ma cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:22, 18 Octombrie 2010
in conditiile actuale, nu puteti prelungi contractul. ori inmatriculati masina pe numele noului proprietar, ori v-o treceti la fisc pe rol. niciuna din varante, nu e rentabila. ati mai scapat de platit o taxa. de parcat, puteti parca in continuare, pana va inchiriaza altuiva, locul.
daca cei de la financiar prelungesc contractul in baza unei procuri care atesta ca circulati cu o masina, puteti obtine o procura pt alta masina de la un prieten
Multumesc pentru raspunsul foarte rapid ...Mai gandesc la o varianta. Noul prorietar al masinii sa vanda masina mamei mele. Ea are acelasi domiciliu ca si mine,doar ca are alt nume de familie.Acuma ....executorul nu va afla ca masina e in proprietatea mamei mele? si va incerca o sa puna sechestru pe masina ?
daca acel creditor demonstraza in instanta ca vanzarea a fost facuta in detrimentul sau, acel act poate fi anulat.
sechestru nu se poate pune direct, decat daca aduce bunul in patrimoniul dvs prin hotarare judecatoreasca. cam greu
Toate actele masinii(talon,cartea tehnica,contract de v/c in 2 exemplare) ,inclusiv masina, au ramas la mine.Prietenul nu a mai facut demersurile sa radieze masina de la politia rutiera si sa o treaca pe numele lui nici pana in ziua de azi....plecand in Franta de urgenta (asta a si fost motivul de a nu termina actele ) .In momentul de fata el este plecat in Franta.Masina este in continuare la mine,in actele masinii este trecut numele meu,iar la administratia financiara numele lui.Cat de mult ma poate afecta lucrul acesta?? mai pot vinde masina ,avand in vedere ca fiscal nu este a mea ?
cu procura de la prietenul din franta, puteti vinde

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare auto Stukha Stukha Am si eu o problema de rezolvat in urmatoarea luna si am nevoie de putina lumina in ce priveste procedurile. Punctul de plecare este ca tata este ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina cu taxa recuperata,solutii de evitare a taxei la transcrierea pe viitorul proprietar flo1990b flo1990b Buna ziua,intentionez sa vand o masina care are taxa de inmatriculata recuperata de fostul proprietar...am cumparat masina gata inscrisa in 2012 cand nu exista ... (vezi toată discuția)
Vinzare autoturism cu contract fals cony55 cony55 In jurul datei de 10 ianuarie 2011,scrisesem ca am avut probleme la un parc auto unde lasasem masina , caci cind m-am dus sa inchei un proces verbal de ... (vezi toată discuția)