avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vinzare autoturism cu contract fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vinzare autoturism cu contract fals

In jurul datei de 10 ianuarie 2011,scrisesem ca am avut probleme la un parc auto unde lasasem masina , caci cind m-am dus sa inchei un proces verbal de lasare a masinii,deja era tirziu,caci fusese vinduta cu contract fals in numele meu si cel de la parc,apoi cel de la parc si cu cel care o cumparsae,asta fara fiscal..Eu niciodata nu am semnat vreun act de vinzare cu nimeni,si totusi masiana afost vinduta.Am aflat unde este,am gasit si cumparatorii,am stat de vorba cu ei, le-am spus ca nu este semnatura mea,ei au recunoscut ca cei de la parc au facut actele,dar cu toate astea,, masina a trecut si RAR, si este deja inmatriculata , pe numele la acea persoana cu care eu am stat de vorba si i-am adus la cunostinta ca am facut plingeere la politie, ca avem un dosra,dar politistul care se ocupa de dosar, cred ca era mina inh mina cu mafiotii de la parcul auto,si dupa ce-am depus eu p[lingerea la politie, le-a aratat semnatura mea, a mers cu alte acte la viitorul propietar ,le-a dat alt act,si pe acela care eu il vazusem la ei ca il aveau,l-a rupt.M-a sunat noul propietar sa-mi spuna ca are si fiscal si alte acte care au fost aduse de cei de la parcul auto, asta in urma chemarii la politie de acel politist corupt ca nu am cum sa -l numesc, caci altfel putea sa aduca la politie actul de vinzare daca era adevarat,dar este fals ca nu-mi stia semantura pina atunci,pina a nu merge eu la politie si depune acea plingere., unde exista si semnatura mea.DEci nu am semnat niciodata un act de vinzare la autoturism,si totusi, a fost inmatriculat pe numele respectivului care a dat banii la cei de la parc.Am sezizat parchetul,acum astept expertiza grafoscopica sa vedem ce mai putem face.Avocata ,mi-a zis sa stau linistita caci daca nu am semnat se va depista ca nu-i semnatura mea si se va lua masuri de inapoierea masinii, sau contravaloarea ei,dar acum nu ma mai mira nimic,,daca traim intr-o tara de corupti,sa nu fie corupt si cel de la expertiza,si sa zica ca ei.IN acest caz va rog sa-mi spuneti ce-as putea face,sa aduc din alt judet sa faca expertiza,sau din alta tara,ca asa nu se mai poate.Sint disperata ,nu alta.Va rog ajutati-ma ce sa fac sa-mi recuperez masina sau contravaloarea.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:16, 28 Ianuarie 2011
este o cale destul de lunga pina la recuperarea masinii, insa avocata dvs are dreptate. indiferent cine a semnat, chiar si cu semnatura dvs in fata tot nu o poate imita perfect deci expertiza va arata faptul ca semnatura este falsa.

cine a falsificat-o, asta este o alta problema care se rezolva in alt mod.
puteti solicita parchetului sa puna sechestru asigurator pe masina ca noul proprietar sa nu o vinda, lucru perfect posibil din moment ce - astazi - el este proprietar.

in cursul prpcesului penal (daca si cind va exista unul) solicitati si anularea contractului si returnarea masinii in natura.

daca bedeti ca procesul penal treneaza, cu expertiza grafologica introduceti o actiune civila si incercati pe aceasta cale recuperarea masinii. aveti avantajul ca puteti controla procedura (intr-un mod mai direct decit puteti controla procedura penala) insa exista si dezavantajul taxelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare autoturism cony55 cony55 Am dat la un parc auto un autoturism , am lasat cartea masinii si talonul, mi-a dat la schimb o masina si-o diferenta de bani, nesemnind nici un act de ... (vezi toată discuția)
Plingere parchet coleasv coleasv AM VINDUT O MASINA SI AM FACUT LA UN BIROU DE ACTE AUTO UN CVC INTRE CUMPARATOR SI PROPRIETARUL MASINII. EU AM SEMNAT LA VINZATOR FARA SA STIU DEOARECE NU AM ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto cu pastrarea numerelor bogdan_iasi bogdan_iasi Buna ziua, Doresc sa va consult si eu intr-o problema, si anume: as dori sa achizitionez un auto de la un proprietar care paraseste tara in 8 zile. Eu nu ... (vezi toată discuția)