avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Achizitie auto cu pastrarea numerelor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Achizitie auto cu pastrarea numerelor

Buna ziua,

Doresc sa va consult si eu intr-o problema, si anume: as dori sa achizitionez un auto de la un proprietar care paraseste tara in 8 zile. Eu nu detin buletin pe judetul pe care este inmatriculat autoturismul dar as vrea sa pastrez numerele de inmatriculare ale fostului proprietar (schimbare proprietate). Vom incheia un contract de vanzare/cumparare, el imi va oferi certificatul fiscal iar eu va trebui sa merg la financiar si sa o trec pe numele meu. Neavand buletin pe judetul pe care este inmatric auto, m-am gandit sa optez pentru a fi luat in spatiu de catre o ruda (procedura de eliberare a unei C.I. noi dureaza 14 zile intre timp fostul proprietar nu va mai fi in tara).
1. pot sa circul cu dovada contractului de vanzare/cumparare si cu cert. fiscal (parca 30 zile sunt valabile) pana obtin noua C.I.?
2. daca eu intre timp obtin C.I. pe judetul pe care este inmatric. auto. pot sa merg la financiar si sa o trec pe numele meu fara a mai fi necesara prezenta sau ceva de la fostul proprietar (avand in vedere ca el nu va mai fi in tara)?


Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:40, 15 August 2011
Bogdan_iasi Dute la notar si solicita inputernicire pe numele tau data de vinzator cu specificatia ( perfectarea actelor in vedere cu vinzare auto nr inmatriculare nr caroserie-sasiu serie motor ) iti e necesara la RAR. finante si politie. ia aceasta inputernicire ca-ci vei avea nevoie de ia, in caz contrar trebuie sa fie propietaru prezent. Asa am procedat si eu in 4 cazuri pina acuma si nu a trebuit sa fie si vechiu propietar, doar eu singur, nr cele vechi leam pastrat nu lem dat nici jos de pe masina dar am avut domiciliu stabil in acelas judet.
Inmatricularea unei masini intr-un judet cu pastrarea nr de inmatriculare din fostul judet nu prea este legala. Ati putea doar sa cereti fostului proprietar o procura care sa va dea dreptul sa conduceti masina sau chiar sa o vindeti. Stie notarul cum sa o formuleze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imatriculare auto rom3o rom3o buna seara am cumparat o masina de la tulcea imatricaulata fara taxa auto proprietarul castigand taxa in instanta, am fost in pipera sa intreb daca pot sa trec ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina rares85 rares85 Buna ziua Ce posibilitate am sa inmatriculez o masina adusa din germania si ducand-o la r.a.r sa gasit ca seria caroserie prezinta un cordon de sudura,seria ... (vezi toată discuția)
Adeverinta anaf costyy73 costyy73 Am fost sa scot adeverinta ANAF din localitate pentru un auto cumparat recent ,am completat o cerere dar domnul de la ghiseu a luat CIV-ul masini si nu stiu ... (vezi toată discuția)