avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cumparare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cumparare auto

Am si eu o problema de rezolvat in urmatoarea luna si am nevoie de putina lumina in ce priveste procedurile.

Punctul de plecare este ca tata este proprietarul unei masini

Punctul la care vreau sa ajung este ca eu trebuie sa fiu proprietarul si masina sa fie inscrisa in alt judet decat cel de acum.

Vreau sa stiu si eu exact ce trebuie sa faca tata ca sa fie masina pe numele meu dar marea problema este ca nu avem decat o zii la dispozitie si anume maine...

Daca facem act de vanzare cumparare si imi lasa procura sa ma ocup de toate radierile si ce mai trebuie este posibil?

Pot sa circul cu masina dupa ce am facut actul de vanzare cumparare pana la data cand eu o sa am domiciliul in alt judet.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Stukha , utilizator 22:48, 21 Noiembrie 2010
Daca va incheie procura notariala,puteti prelua responsabilitatea tatului de solutionare
Da pueti circula cu auto in baza cvc
nu e treaba de circulat ca circul si acum...

idea e ca imi trebuie inscrisa pe bucuresti(actualmente este pe dambovita) deoarece vreau sa o fac taxi....si din cate stiu trebuie sa fie inscrisa in B...

dar daca imi face o procura speciala cum ca pot vinde masina in locul lui...pot sa mi-o vand mie? ma gandesc sa nu ma lovesc de probleme dupa ca nu am decat maine la dispozitie pentru toate astea.....poimaine tata pleaca in strainatate si nu are cum sa mai faca nimic.
incheiati un contract de vanzare-cumparare de vehicul uzat intre dvs si tatal dvs, formular pe care il gasiti si pe net. nu e necesar ca contractul de vanzare-cumparare sa fie facut la notar.
intocmiti o procura speciala la un notar public prin care tatal dvs. va mandateaza pe dvs. sau pe persoana care se va deplasa sa indeplineasca radierea si transcrierea autoturismlui.
procura speciala sa contina mandat pentru radierea din circultatie a autoturismului de pe numele sau pentru ca dvs. sa puteti transcrie autoturismul si sa-l radiati din evidente de pe numele tatalui dvs.
oricum... pentru a face radierea si inscrierea autoturismului in circulatie intr-un alt judet... si in aceeasi zi... este chiar o proba de maiestrie. dar nu e nimic imposibil.

pentru a nu face transcrierea efectiva a autoturismului puteti face fie o procura speciala fie un contract de comodat prin care tatal dvs. va da dreptul de a utiliza autoturismul pe o anumita perioada de timp (perioada care se poate prelungi printr-un act aditional de prelungire a perioadei incheiat la scadenta lui).

cu respect,
teodor dobrean
da, tatal dvs. va poate face si o procura de vanzare prin care sa vindeti autoturismul cui veti dori si puteti sa va vindeti inclusiv dvs. prin specificarea pretului in procura speciala. deci trebuie facuta mentiune in procura speciala ca va puteti vinde autoturismul si dvs. avand in vedere ca pretul de X lei i-ati dat ca si contravaloare a autoturismului.
Multumesc mult de raspuns..

Imi dau seama ca nu pot intr-o zii sa fac tot dar vreau sa fac tot ce pot ca sa nu fiu nevoit sa il astept 3 luni pe tatal meu sa mai imi faca el o hartie sau sa dea o semnatura...

Ce intrebare mai am....daca facem contractul acela de comodat sau procura speciala de care vorbeati ("prin care tatal dvs. va da dreptul de a utiliza autoturismul pe o anumita perioada de timp")

Eu pot sa o inmatriculez in B? ca ideea principala asta e ca nu cred ca pot sa o fac taxi in B fara ca ea sa fie inscrisa in B sau macar in IF(astea oricum sunt alti pasi..alta distractie)

Alte discuții în legătură

Cumparare autoturism ContSters252159 ContSters252159 Doresc sa achizitionez un autoturism care este inscris in Caras Severin. Vanzatorul locuieste in Sibiu iar autoturismul este mostenit dupa decesul tatalui : ... (vezi toată discuția)
Transcriere drept proprietate alexandrescovici alexandrescovici Am cumparat un autoturism inmatriculat Ro , cu taxa platita si nerecuperata , fiscal de la fostul proprietar . Am facut un contract de vanzare cumparare cu ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare sau de donatie IulianaH IulianaH buna seara,de curand am terminat un contract de leasing auto care era pe numele tatalui iar el vrea ca eu sa devin proprietara,cum este mai indicat sa ... (vezi toată discuția)