Am cumparat un autoturism inmatriculat Ro , cu taxa platita si nerecuperata , fiscal de la fostul proprietar . Am facut un contract de vanzare cumparare cu care a fost eliberat certificatul fiscal .
Dilema mea e urmatoarea : vreau sa inmatriculez masina pe numele tatalui meu , dar eu sunt cel care a cumparat-o si care apare pe contractul de vanzare cumparare.
Ar fi in regula daca bag masina la impozit , apoi scot fiscal si fac contract cu tatal meu ,urmand sa fie bagata la impozit la el ? In tot acest timp pe cartea de identitate a masinii fiind fostul proprietar ..
Sau este obligatoriu sa sa urmez etapele transcrierii dreptului de proprietate pe numele meu ? Ma interesa sa nu fiu nevoit sa fac RCA pe numele meu , ci pe cineva mai in varsta..
Porpietar este cel care este inscris in actul de vanzare-cumparare....Utilizator poate fi orcine cu conditia sa aiba permis si dreptul de a circula....Nu se poate ceea ce doriti dvs decat daca il treceti pe tatal dvs ca si proprietar, respectiv sa faceti un nou contract de vanzare-cumparare intre dvs si tata....