avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Transcriere drept proprietate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Transcriere drept proprietate

Am cumparat un autoturism inmatriculat Ro , cu taxa platita si nerecuperata , fiscal de la fostul proprietar . Am facut un contract de vanzare cumparare cu care a fost eliberat certificatul fiscal .

Dilema mea e urmatoarea : vreau sa inmatriculez masina pe numele tatalui meu , dar eu sunt cel care a cumparat-o si care apare pe contractul de vanzare cumparare.
Ar fi in regula daca bag masina la impozit , apoi scot fiscal si fac contract cu tatal meu ,urmand sa fie bagata la impozit la el ? In tot acest timp pe cartea de identitate a masinii fiind fostul proprietar ..

Sau este obligatoriu sa sa urmez etapele transcrierii dreptului de proprietate pe numele meu ? Ma interesa sa nu fiu nevoit sa fac RCA pe numele meu , ci pe cineva mai in varsta..
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:41, 20 Septembrie 2013
Porpietar este cel care este inscris in actul de vanzare-cumparare....Utilizator poate fi orcine cu conditia sa aiba permis si dreptul de a circula....Nu se poate ceea ce doriti dvs decat daca il treceti pe tatal dvs ca si proprietar, respectiv sa faceti un nou contract de vanzare-cumparare intre dvs si tata....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare autoturism/contract comodat bobby27 bobby27 Buna ziua, as avea nevoie urgent de cateva sfaturi avizate pentru care multumesc anticipat. Situatia se prezinta astfel - am un autoturism inmatriculat RO pe ... (vezi toată discuția)
Masina inmatriculata doar fiscal ilmir1 ilmir1 Am o situatie ciudata si nu stiu cum ii dau de cap, poate ma ajutati. Doresc sa cumpar o masina. In actele masinii apare un alt proprietar. Adica cel de la ... (vezi toată discuția)
Cat timp pot circula cu masina inmatriculata pe numele fostului proprietar? AnaDemeny AnaDemeny Am cumparat o masina inmatriculata in Romania in 2006, apoi in 2010. La momentul respectiv, nu s-au platit decat accize vamale si acum trebuie sa platesc taxa ... (vezi toată discuția)