avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... relocare loc de munca in alt oras
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

relocare loc de munca in alt oras

Buna ziua, sunt anagajat la o companie internationala in localitatea oradea, dupa anumite discutii si neintelegeri cu sefa mi sa propus sa-mi dau demisia, care am refuzat categoric sa fac, acum am fost informat ca voi fi mutat in ploiesti , cu motivul ca postul meu nu mai este liber in oradea,trebe sa dau un raspuns pe maine dimineata daca accept s-au nu.
Intrebarea mea ar fi daca refuz sa plec la ploiesti,poate sa-mi desfaca contractul de munca sau sa ma trimita in somaj? Mentionez ca sunt la facultate la fara frecventa si incepe sesiunea, as putea sa refuz mutarea pe motivul facultatii?
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 13:37, 25 Mai 2010
Modificarea contractului individual de munca
ART. 41 (1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterala a contractului individual de munca este posibila numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de munca se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de munca;
e) salariul;
f) timpul de munca şi timpul de odihna.
ART. 42 (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detasarea salariatului într-un alt loc de munca decât cel prevăzut în contractul individual de munca.
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detaşării, salariatul isi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de munca.
ART. 43 Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afară locului sau de munca.
ART. 44 (1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioada de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Daca postul din Oradea s-a desfiintat, atunci in caz ca refuzati relocarea la Ploiesti, trebuie sa va incheie CIM cu art. 65 ali 1 din CM adica restructurare deci beneficiati de somaj.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relocare loc de munca tbia tbia Buna ziua Sucursala unde am lucrat eu a fost desfiintata in timp ce eu eram in CIC. In mai eu va trebui sa-mi reincep activitatea, intebarea mea este cat de ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli cu deplasarea si cazarea coana mare coana mare Am un agent de vanzari la Cluj, l-am chemat la o sedinta la sediul social in Ploiesti, am dreptul sa-i decontez aceste cheltuieli ??? (vezi toată discuția)
Locul de munca alexia13 alexia13 care sunt conditiile in care un angajator poate transfera un angajat de pe un post pe altul fara acordul acestuia din urma? (vezi toată discuția)