avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

locul de munca

care sunt conditiile in care un angajator poate transfera un angajat de pe un post pe altul fara acordul acestuia din urma?
Cel mai recent răspuns: alexia13 , utilizator 11:30, 22 Februarie 2010
Schimbarea locului de munca din dispozitia angajatorului fara a necesita acordul salariatului se face in cazul delegarii pentru o perioada de 60 de zile ce poate fi prelungita cu inca 60 de zile dar. de aceasta data. cu acordul salariatuuli.
Art. 42. - (1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.
(2) Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.
Art. 43. - Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Art. 44. - (1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile şi se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
In cazul delegarii ptr o perioada de cel mult 60 zile (art. 44 alin 1)), al detasarii (art. 45-46) sau in cazul unor situatii de forta majora, ca sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului (art.48).
pe mine m-ar interesa mai mult transferul de pe un post pe altul fara detasaresau delegare
Acesta se poate realiza numai prin incheieera unui act aditional si semnarea lui de catre salariat. Ptr ca actul aditional reprezinta acordul ambelor parti.

Acum trebuie avut in vedere ce se urmareste. Poate ca postul pe care se afla salariatul urmeaza a fi restructurat, atunci poate ca ar fi preferabil decat somajul.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Delegare ginacoseru ginacoseru o firma doreste sa isi trimita angajatii sa lucreze un an de zile intr-o alta localitate. cum trebuie sa procedeze? are acordul salariatilor. (vezi toată discuția)
Delegarea stimpar daniela stimpar daniela delegarea la un loc de munca in cadrul aceleiasi institutii in ce conditii este posibila? (vezi toată discuția)